”Då blir PSG störst – i världsfotbollen”

Kaxiga löftet: ”Finns inga begränsningar”

Foto: AFP
Thiago Silva och Zlatan.
FOTBOLL

Spanska och tyska lag har dominerat fotbollen på senare år.

Nu kommer Thiago Silva med ett löfte:

År 2019 ska PSG ha klivit in i ”en ny dimension” och tagit över positionen som världens ledande lag.

Kvartsfinal.

Kvartsfinal.

 Kvartsfinal.

Det är Paris Saint-Germains facit de senaste tre Champions League-säsongerna.

Men framöver kommer det att se annorlunda ut. I alla fall om vi får tro Thiago Silva. I en ny bok – ”PSG Backstage” – avger den brasilianske mittbacken ett löfte.

– Inom två till tre år tror jag att PSG kan bli den bästa klubben i hela världen. Om fyra om kommer laget från huvudstaden att ha klivit in i en helt ny dimension, säger Silva, enligt LeParisien.

”Inga begränsningar”

Tidningen delar med sig av ett första utkast från den 232 sidor tjocka boken, som uppges avslöja delar av spelet bakom kulisserna inom den Qatar-ägda miljardklubben.

Och Zlatan Ibrahimovic håller med Thiago Silva.

– Det finns inga begränsningar för den här klubben. Sakta men säkert rör vi oss mot våra stora drömmar, säger ”Ibra” i boken.

”Är inte så lätt”

Den svenske landslagskaptenen har vunnit i stort sett allt som går att vinna, förutom Ballon d'Or och Champions League. Han är inne på sitt sista år av kontraktet med PSG och mycket talar för att det blir hans sista säsong i storklubben.

PSG är vidare till åttondelsfinal i Champions League och på måndag hålls lottningen inför slutspelet.

– Om vi kan gå hela vägen redan den här säsongen? Vi får se. Alla väntar sig att vi ska vi vinna när de ser våra stora namn. Men det är inte så lätt. Kan klubben skaffa sig mer erfarenhet så kommer man att nå målet, sa Ibrahimovic i samband med matchen mot Malmö FF.