”Han känner att PSG har förrått honom”

Målvakten ryter ifrån mot ryktena: ”Det är äckligt!”

Foto: TT
Salvatore Sirigu.
FOTBOLL

PSG:s målvakt Salvatore Sirigu är på väg att lämna klubben.

Le Parisien uppger att italienaren känt att PSG förrått honom vid värvningen av Kevin Trapp.

Själv ryter han ifrån mot uppgifterna att han vägrade stå i Champions League.

Efter att Sirigu varit förstamålvakt i fyra säsonger valde PSG att värva in Kevin Trapp från Eintracht Frankfurt i somras.

Tysken tog direkt över platsen som förstemålvakt och har trots flera olika tabbar fått fortsatt förtroende. I cupsegern mot Saint Etienne i går kväll fick han vakta målburen för blott andra gången den här säsongen.

”Blev lite generad”

Det ser ut att bli italienarens sista match i klubben, och efter drabbningen bekräftade han att han kommer att försöka hitta ny klubb i januari.

– Det var jättekul att vara tillbaka på planen. Det var länge sen jag spelade på Parc des Princes, säger Sirigu till Le Parisien.

Under matchen skanderade hemmapubliken hans namn – som tack för lång och trogen tjänst.

– Det var inte första gången det hänt. Men efter att ha varit här så länge var det en fin uppskattning. Jag blev lite generad av alla fina ord och all värme.

”Kan säga att jag suger”

L’Equipe rapporterade för två veckor sedan att Sirigu vägrade att spela mot Sjachtar Donetsk – för att inte låsa sig i Champions League-spelet när han kommer till ny klubb. De uppgifterna dementerades senare av Laurent Blanc, och Sirigu gör detsamma:

– Det stör mig att vissa människor pratar utan att känna till sanningen. Jag respekterar klubben, tränarna och mina vänner. Jag skulle aldrig vägra att spela. Man kan säga att jag suger, att jag är värdelös men påstå inte att jag inte är professionell. Har man något att säga kan man komma till mig, inte skriva i tidningen. Det är äckligt! Man måste respektera människor, säger Sirigu.

Le Parisien uppger att värvningen av Trapp ändå sårat Sirigu. Tidningen skriver att målvakten känner att klubben förrått honom när de avsiktligen inte berättade om Trapp-planerna i somras.