”Handlar bara om pengar med Messi”

Landslagskompisen om Messis framtid

Foto: TT
Di Maria och Messi spelar ihop i Argentinas landslag.
FOTBOLL

PSG kan värva Leo Messi.

Det är landslagskompisen Ángel Di María säker på.

– Allt handlar om pengar, säger 27-åringen till RMC.

Brittisk media spekulerar intensivt i att Barcelona kan komma att tvingas sälja någon ur supertrion Leo Messi, Neymar och Luis Suarez för att balansera ekonomin. Ángel Di María tror också att det är möjligt att till och med flytta på världens bäste fotbollsspelare.

”Vore bra för fransk fotboll”

– Allt är möjligt. Sedan handlar det bara om pengar. Det krävs pengar för att köpa en sådan spelare. Jag hoppas att PSG kan värva Leo Messi, det vore bra för Ligue 1 och för fransk fotboll. Paris har möjligheten och det är möjligt, säger 27-åringen till RMC.

Di María uppvaktades själv av PSG när han spelade för Real Madrid men valde sommaren 2014 att istället skriva på för Manchester United. Efter ett misslyckat år där blev det istället i somras som 27-åringen hamnade i Paris.

”Var tvungen att gå till United”

– Det var inte möjligt för mig att komma då (2014) med de finansiella problem PSG hade då (med FFP-straff från Uefa). Det handlade inte om att jag inte ville eller något sådant. Jag var tvungen att gå till Manchester United men jag ville till PSG redan då.

Argentinaren menar också att PSG utvecklats till en klubb av absolut världsklass.

– De senaste åren visar att PSG blivit starkare. Vi visade att vi kan slå Real Madrid, ett fantastiskt lag med otroliga spelare, och nu kan vi slå vem som helst.