Till attack – mot sin egen spelare

PSG-presidenten: ”Det är oacceptablet”

Foto: AP/TT
FOTBOLL

Adrien Rabiot vädrade öppet sitt missnöje.

Nu ryter PSG:s president ifrån.

– Det är oacceptabelt, säger Nasser al-Khelaïfi.

Han har tillhört PSG i hela sin seniorkarriär och har spåtts en lysande framtid. Men Adrien Rabiot, 20, får fortsatt sparsamt med speltid i det franska huvudstadslaget och nyligen vädrade han sin öppet sin besvikelse.

– Jag har bett presidenten att låna ut mig i januari eftersom jag inte får spela så mycket som jag vill. Han kan inte vägra, eftersom han gillar mig. Det här får bli min julklapp, sa Rabiot till Telefoot.

”Är besviken”

Uttalandet väckte starka reaktioner i PSG-lägret, och bevisligen retade det också gallfeber på president Nasser al-Khelaïfi. I en intervju med Le Figaro – som enligt L'Equipe ska publiceras i morgon, lördag – riktar pampen hårda ord mot den 20-årige talangen.

– Jag är besviken på Rabiot och det har jag förklarat för honom, öga mot öga. Hans uttalanden är oacceptabla. Jag kommer aldrig att acceptera att spelare tror han är större än klubben. Jag tror han fattade poängen. Han kommer att vara här i januari, till 100 procent, säger al-Khelaïfi.

Kritiserar publiken

I intervjun riktar han även kritik mot publiken på Parc des Princes. Presidenten tycker inte alltid att den ger laget den uppskattning som det, enligt al-Khelaïfi själv, förtjänar.

– Ibland tycker jag att det är för tyst inne på arenan. Och vissa busvisslingar, som de i slutet av cupmatchen mot Saint-Etienne, kan jag inte förstå, säger han.

Föga förvånande får al-Khelaïfi också frågor om Zlatan Ibrahimovics framtid.

– Han har visat ett stort hjärta för den här klubben. Vi kommer sätta oss ner i februari och diskutera hans framtid. Han vet att jag alltid kommer att stötta honom, säger PSG:s president.

ARTIKELN HANDLAR OM