”Ibra bryr sig inte om unga spelare”

Fick utskällning – nu kritiserar han Zlatan

Foto: TT
FOTBOLL

Han ratades chansen i PSG och är numer en firad stjärna i Bayern München.

Då passar Kingsley Coman, 19, på att skicka en känga till sin förre lagkamrat.

– Zlatan bryr sig inte om unga spelare, säger han.

I Juventus beskrevs han som den ”nya Paul Pogba”. En spelare som inte fått chansen i sitt tidigare klubblag – men som tog den direkt i Turin.

Det var sommaren 2014 som PSG inte kom överens med Kingsley Coman om ett nytt kontrakt, och efter att ha gjort blott tre inhopp på två hela säsonger valde den då 18-årige talangen att lämna Paris och gå i landsmannen Pogbas fotspår.

Han är nu utlånad från Juventus till Bayern München där han spelar från start på regelbunden basis och går mot ännu en ligatitel i en av Europas bästa liga.

Fick utskällning

En rejäl kontrast mot hur det såg ut sommaren 2013 då han som en blyg och försynt bänkspelare fick en utskällning av PSG:s störste stjärna: Zlatan Ibrahimovic. Det var efter en träningsmatch mot Real Madrid som den reslige svensken vände sig mot den unge lagkamraten och sa några väl valda ord.

”Ger inga råd”

Nu, två och ett halvt år senare, skickar Coman en känga till sin förre lagkamrat. I en intervju med tyska Kicker dömer mittfältaren ut Ibrahimovic som lagspelare.

– Zlatan är inte den som kommer till unga spelare och ger dem råd. Han bryr sig om sig själv. Därför har vi ingen relation i dag, säger Coman.