Ibras hyllning: Magisk

Imponerad av lagkamratens läckra träff

1 av 2 | Foto: TT och C More
Zlatan var imponerad av Maxwells läckra 2-0-mål.
FOTBOLL

PARIS. Paris Saint-Germain hade inga problem att slå Bastia på hemmaplan, men trots 2–0 fattades några dimensioner i spelet, enligt Zlatan Ibrahimovic.

– Vi kan mycket bättre, säger Zlatan till Sportbladet.

Det var Bastia som stod för motståndet när PSG inledde vårsäsongen 2016 på hemmaplan. Korsikanerna hade aldrig vunnit i ligaspelet i den franska huvudstaden och fredagens möte blev inget undantag.

Efter 1–0 på nick av Thiago Silva efter en halvtimmes spel utökade Maxwell tio minuter senare med en drömträff från vänster i straffområdet.

– Magisk, säger Ibra om volleyträffen i sin app ”Zlatan Unplugged”.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen, men utan att producera några särskilt farliga chanser och efteråt var svensken självkritisk.

– Vi dominerade i dag, men jag tror att vi kan mycket bättre, framför mål och sista tredjedelen. Vi spelar vårt spel, men vi kan mycket mer än det här.

”Så har det varit i 15 år”

Ni kan få spela upp till elva matcher på en dryg månad om ni klarar er kvar i båda franska cuperna. Kan den vetskapen göra att ni hushåller lite med resurserna i dag?

– Nej, så har det varit i femton år. Det mentala är där, det gäller bara att balansera match, träning och variera spelarna också, det har tränarna och klubben full koll på, säger Zlatan till Sportbladet.

En av kvällens mest uppmärksammade händelser var när Marco Verratti, just innan paus, sprang efter Axel Ngando och drog i Bastia-spelarens tröja så målmedvetet uppenbart att hemmapubliken applåderade honom, trots att han drog på sig ett gult kort.

– Ja, det var första gången jag fått applåder för det. Jag tog det kortet för laget, jag ville inte att han skulle göra mål, säger Verratti, med ett leende efter matchen.

Leder med 22 poäng

PSG rycker vidare i tabelltoppen och är just nu förkrossande 22 poäng före tvåan Monaco, som har en match mindre spelad. Inte det lättaste läget att hålla motivationen på topp, kan man tänka sig. Men Zlatan Ibrahimovic har en strategi.

– Vi motiverar oss själva. Det handlar inte om motståndarna utan om oss själva, vad vi vill, hur vi ser till att göra det. Vi håller i det här genom att vara hungriga hela tiden och vilja mer.

Kommer du också att vilas framöver?

– Det hoppas jag inte, säger Zlatan Ibrahimovic.

FAKTA

1,11 Z-mål/match mot Bastia

Zlatans önskemotstånd:

Landslag: Malta 6 mål (4 matcher), England 5 mål (5 matcher), San Marino 4 mål (3 matcher).

Klubbar: Saint-Etienne 12 mål (10 matcher), Palermo 12 mål (15 matcher), Bastia 10 mål (8 matcher), Parma 10 mål (11 matcher), Roma 10 mål (19 matcher).

Zlatans mardrömsmotstånd:

Landslag: Lettland 0 mål (4 matcher) Irland 0 mål (3 matcher).

Klubbar: Liverpool 0 mål (4 matcher) Ajaccio 0 mål (3 matcher), Chelsea 0 mål (3 matcher), Club Brugge 0 mål (3 matcher).

Källa: Infostrada.

PSG–Bastia 2–0 (2–0)

1–0 Thiago Silva (29), 2–0 Maxwell (39).

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG

ARTIKELN HANDLAR OM