Lyx som andra storlag bara kan drömma om

Så överlägset att de ändrar filosofi – fördel i CL

FOTBOLL

PSG behöver inte längre gå för fullt i varje match.

Tränaren Laurent Blanc bekräftar nu att klasskillnaden i ligaspelet kommer innebära att truppen luftas.

– Vi fokuserar på Champions League, säger han.

Foto: AP
Zlatan kan vilas för att prestera i CL.

De har tre raka ligatitlar i ryggsäcken och stormar mot en fjärde. Paris Saint-Germain har varit totalt överlägset sina motståndare i Ligue 1 den här säsongen och efter 20 spelade matcher leder man ligan hela 20 (!) poäng före tvåan Angers.

Nu öppnar tränaren Laurent Blanc för att ändra filosofi; från att tidigare ha slagit fast att PSG kommer gå för fullt i samtliga matcher antyder han nu att man kommer att vila flera av sina stjärnspelare i ligaspelets avslutande matcher.

”Är det viktigaste”

Dels på grund av det täta matchandet (PSG är även kvar i franska cuperna), dels på grund av den uttalade målsättningen: Att gå långt i Champions League.

– Vår ambition är att ha våra bästa spelare tillgängliga till de största matcherna. Och det viktigaste för PSG den här säsongen är Champions League. Ju längre säsongen lider, desto mer kommer vi att prioritera den turneringen, säger Blanc enligt Le Parisien.

Stor skillnad

I morgon, lördag, kan beviset komma.

PSG möter Tolouse och har flera spelare som är tveksamma till spel. Både Angel di Maria och David Luiz störs av skadekänningar. Hade matchen varit viktig, så hade de av allt att döma spelat från start. Nu talar det mesta för att duon vilas, skriver Le Parisien.

En lyx som andra europeiska storlag bara kan drömma om.

Som exempel gick Arsenals Arsène Wenger på fredagen ut och bekräftade att han överväger att ”chansa” med stjärnspelaren Alexis Sanchez, som har varit borta länge på grund av skada.

– Vi måste bestämma oss om huruvida vi ska gambla eller inte, säger Wenger inför söndagens match mot Stoke, enligt Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM