Franska folket rasar mot PSG:s nya ’hem’

Stor ilska mot Zlatans klubb bland invånarna

FOTBOLL

PSG är på väg att köpa 490 hektar mark, inklusive ett slott som tillhört Ludvig XIII, och förvandla det till sin nya träningsanläggning.

Det har fått lokala invånare att se rött.

En namninsamling mot PSG:s köpt har samlat 8 400 signaturer och i helgen samlades hundratals för att demonstrera.

Zlatans PSG har investerat.

Paris Saint-Germain ska bygga en ny, enorm, träningsanläggning. Som ett led i satsningen att bli Europas främsta klubb har de qatariska ägarna ställt in siktet på Thiverval-Grignon. Den lilla byn med 1 000 invånare ligger drygt 35 kilometer utanför Paris och Ligue 1-klubben är på väg att köpa 490 hektar efter långt gångna förhandlingar.

”Ett enormt misstag”

Klubben vill etablera sitt framtida högkvarter runt slottet i Thiverval-Grignon – som rymmer många historiska byggnader, parker och trädgårdar – och sprida ut träningsanläggningen runt slottet.

Men planerna har fått lokala invånare – och många därutöver – att se rött.

En namninsamling som vädjar politikerna att nobba PSG:s bud har redan nått 8 400 signaturer.

– Staten vill sälja denna historiska stadsdel, med Ludvig XIII:s slott, en 300 hektar stor park, dess föreläsningssalar, laboratorier och mycket annat. Det vore ett enormt misstag att sälja våra bästa tillgångar till Qatar, det måste stoppas, säger Frankrikes jordbruksminister Stéphane Le Foll enligt Le Parisien.

”Får inte förstöra ett sådant arv”

Just jordbruket är något som upprör, då marken i dag används för jordbruk. Något som skulle upphöra om PSG tar över.

I helgen anordnades en demonstration vid området bland lokala invånare. Enligt Le Parisien var drygt 300 personer på plats för att protestera mot PSG:s planer.

– Det som är allra mest chockerande för mig är konsekvenserna av PSG:s ankomst. Det vill säga förstörelsen av jordbruksmark, säger en demonstrant till Le Parisien.  

– Det här är en historisk plats. Man får inte förstöra ett sådant arv, säger en annan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1

Qatar