”Är inte här för att göra någon glad...”

Bryter tystnaden om infekterade situationen i PSG

Foto: TT
FOTBOLL

Edinson Cavani uppges vantrivas i PSG.

Men tränaren Laurent Blanc kommer inte att börja med särbehandling för att främja enskilda individers spel.

– Jag är inte här för att glädja någon, jag är här för att vinna matcher, säger Blanc.

Foto: TT
Laurent Blanc.

Edinson Cavani blev varnad för att skriva på för Paris Saint-Germain just på grund av risken att hamna i Zlatan Ibrahimovics skugga. Och så här i efterhand går det definitivt att argumentera för att sydamerikanen fattade ett dåligt beslut.

Han gör sina mål, men har långt ifrån samma stjärnstatus som han hade i Napoli, och franska medier rapporterar nu ihärdigt om att Cavani känner sig så pass missnöjd att han överväger att lämna den franska huvudstadsklubben.

”Är laget före jaget”

Nu tar Laurent Blanc bladet från munnen och kommenterar 28-åringens något undanskymda roll. Tränaren slår fast att han inte kommer börja med särbehandling för att främja enskilda individers spel, utan att Cavani helt enkelt får lov att rätta in sig i ledet. Samtidigt avfärdar Blanc spekulationerna om att han bytte in Cavani i helgens match mot Toulouse, bara för att stilla uruguayanens missnöje.

– Jag är inte här för att glädja någon, jag är här för att vinna matcher. Jag ändrade spelsystemet när jag bytte in Cavani (i den 19:e minuten) men jag ändrade det även i paus. Det är professionella fotbollsspelare vi pratar om. Givetvis behöver de stöttning, men laget går alltid före jaget. En tränarens uppgift är att se till lagets bästa. Det är utifrån det tankesättet jag fattar mina beslut, jag fattar dem inte för att behaga enskilda individer, säger Blanc.

Har haft ett möte

Några dagar tidigare hade PSG:s ledning haft ett möte i Doha, Qatar, där Cavanis framtid i klubben ska ha diskuterats.

– Min taktiska förändring i matchen mot Toulouse hade ingenting med det mötet att göra. Jag kunde inte byta in en defensiv spelare (när Javier Pastore skadade sig), för då hade vi inte vunnit matchen. Och det finns ingen som kan gå in och ersätta Pastore rakt av eftersom han har en väldigt speciell spelstil. Därför bytte jag in Cavani och gjorde en taktisk förändring i stället, säger Laurent Blanc.