”PSG dubblar Zlatans lön – mitt i säsongen”

Uppgift: Enormt miljonregn över succésvensken

Foto: PONTUS ORRE
Zlatan Ibrahimovic och Nasser Ghanim Al-Khelaifi.
FOTBOLL

PSG dubblar Zlatan Ibrahimovics lön – mitt under brinnande säsong.

Le Parisien uppger att svensken kommer att tjäna drygt 14 miljoner kronor månaden under säsongsavslutningen.

Zlatan Ibrahimovic, 34, fortsätter att ösa in mål för Paris Saint-Germain. Nu får svensken också en sen julklapp av den franska storklubben. Le Parisien rapporterar nämligen att PSG väljer att höja Zlatans månad med hela 700 000 euro, från 800 000 till 1,5 miljoner euro brutto – motsvarande drygt 14 miljoner kronor.

Det är en knapp fördubbling av svenskens lön – mitt under brinnande säsong. Det är också en löneökning som gör Zlatan bäst betald i Ligue 1 återigen, efter att lagkamraten Angel Di Maria klev förbi honom i somras.

Förhandlade i Doha

Zlatan har ett år kvar på kontraktet och hans sista månader på kontraktet ser ut att bli hans mest lukrativa under de fyra åren i Paris. Enligt franska tidningen Figaro landar Zlatans nettolön på 1 miljon euro, motsvarande drygt 9,3 miljoner kronor, i månaden under säsongsavslutningen.

Europe1 uppger att det var vid Zlatan och agenten Mino Raiolas möte med PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi i Doha i juni som parterna kom överens om att svensken skulle gå ner i månadslön från 1,3 miljoner euro till 800 000 inför säsongen – för att sedan få den höjd efter nyår.