Attacken mot PSG: ”Smutsiga pengar”

PSG-presidenten kräver ursäkt efter fansens protest

FOTBOLL

PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi känner sig förolämpad.

Nu har han reagerat på St Etienne-fansens tydliga protest under ligamötet i söndags.

– Förra året lyckades vi fånga upp den här sortens banderoller, men inte den här gången, säger säkerhetschefen Samuel Rustem.

Paris Saint-Germain har efter Nasser Al-Khelaifi tagit kontrollen över klubben dominerat den franska fotbollen.

Klubben dominerar i ligaspelet och utklassar de andra lagen ekonomiskt.

Men under ligamötet borta med St Etienne i söndags, där Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål, svarade hemmasupportrarna för en protest mot den franska dominanten.

”Pengarna följer inte med till himlen”

St Etienne-fansen höll upp ett antal olika banderoller under matchen för att visa sitt missnöje mot PSG och klubbens qatariska ledning.

”Två minuters tystnad för att visa vad Qatar gjort med PSG”, ”Tid att visa dem att vår passion är starkare än deras förtryck”, ”Smutsiga pengar accepteras och det är okej att klasserna faller isär, välkommen till PSG” och ”Parc des Princes har blivit en kyrkogård, men ni kan inte ta med pengarna till himlen. Be för Paris” stod det bland annat på banderollerna.

Nu skriver sajten football.fr, och hänvisar till L´Equipe, att protesten inte uppskattades av Nasser Al-Khelaifi som kontaktat St Etiennes president Bernard Caiazzo för att visa sitt missnöje och kräva en ursäkt.

Riskerar straff från ligan

Samtidigt utreder ligans disciplinkommitté supportrarnas uppförande och klubben riskerar straff.

– Förra året lyckades vi fånga upp den här sortens banderoller, men inte den här gången. En intern utredning har inletts för att ta reda på var det har fallerat, säger St Etiennes säkerhetschef Samuel Rustem.