Lyon tog ett grepp om titeln

1 av 2 | Foto: TT
Lisa Dahlkvist i duell
FOTBOLL

PARIS. Toppmötet i Frankrike slutade oavgjort och Lotta Schelins Lyon kopplar därmed ett grepp om ligasegern.

– Jag är besviken över resultatet, men det är en konstig känsla för mina lagkamrater är väldigt glada, säger PSG:s Lisa Dahlkvist efter 0–0 i seriefinalen.

Lyon kom till huvudstaden med ligaledning, fyra poäng före PSG och en inbördes målskillnad på fem mål. Paris Saint-Germain hade därmed möjlighet att komma ikapp Lyon poängmässigt, eftersom seger i den franska amatör- och damfotbollen ger fyra poäng.

Efter första halvlek på Stade Charléty fanns möjligheten fortfarande. Trots att Lyon, med Lotta Schelin på plan, hade dominerat de första 45 minuterna var det mållöst i paus.

– De försvarar sig bra, Paris, och vi får jobba stenhårt för att skapa något, säger Schelin till Sportbladet efter matchen.

I början av andra halvlek gjorde hemmalaget, med Lisa Dahlkvist med från start, en uppryckning. Men trots större bollinnehav på offensiv planhalva hade PSG svårt att skapa några riktigt farliga chanser, samtidigt som PSG:s målvakt tvingades till ett par svettiga räddningar.

”Jag är besviken”

Med sju minuter kvar att spela fick Dahlkvist ett läge, men hennes skott i straffområdet gick en bit över mål.

0–0-resultatet innebär att Lyon har ligasegern inom armlängds avstånd.

– Vi får vara glada att vi höll nollan, de hade kunnat få in ett mål och då är det ett helt annat läge. På slutet ville vi hellre hålla det här resultatet än att chansa, säger Lotta Schelin.

– Det är en konstigt känsla, jag är besviken, men de andra är väldigt glada. Vi förlorade med 0–5 i höstas, så det blev en liten revansch att vi fick lika, säger Lisa Dahlkvist.

”Jäkligt viktiga matcher”

PSG:s hopp står nu framför allt till att Montpellier ställer till det mot Lyon i sista omgången i vår. Montpellier är det enda lag i Frankrike som lyckats ta poäng på Lyon och Paris Saint-Germain under säsongen.

Två omgångar återstår av franska ligan innan landslagsuppehåll, där Sverige möter Norge, Schweiz och Holland för den sista kvalplatsen till OS i Rio i sommar.

– Det är jäkligt viktiga matcher och vi har tufft motstånd, tre riktigt bra lag. Men vi åker dit med gott självförtroende, säger Lotta Schelin.