”Spelschemat förstör vår CL-uppladdning”

FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovic målform håller i sig, liksom Paris Saint-Germains dominans på hemmaplan.

Men Laurent Blanc ser orosmolnen torna upp sig inför ödesmatcherna mot Chelsea.

– Spelschemat förstör vår uppladdning, säger PSG-tränaren.

I lite drygt en timme var det mållöst när fransk fotbolls tidigare giganter åkte till huvudstaden för att möta sin efterträdare på tronen.

Sedan bröstade Zlatan Ibrahimovic in ett inlägg från Maxwell i mål, och två minuter senare gjorde han 2–0 för hemmalaget i åttondelsfinalen i franska cupen, den här gången på ett inlägg från Lucas.

Det var svenskens 26:e och 27:e mål i PSG-tröjan den här säsongen, som är på väg att bli hans målrikaste i karriären.

– Det är två nästan likadana mål, inspel från sidan och jag gör mål på ett tillslag. Det var en bra match, men inte den bästa, säger Zlatan i sin app efter matchen.

Tufft matchschema

Det blev till slut 3–0, sedan Adrien Rabiot fastslagit slutresultatet från en klar offside-position. PSG får nu möta Saint-Etienne, ett lag som Zlatan gjort imponerande 14 mål på i karriären, i kvartsfinalen av franska cupen.

Kvällens match var PSG:s andra på fyra dagar och trots att det första mötet med Chelsea i Champions League spelas om mindre än en vecka har PSG ännu en uppgift kvar före dess.

Vädjar om matchflytt

På lördag möter man Lille på hemmaplan, en match parisklubben utan resultat argumenterat för att få flytta.

– Spelschemat kan inte vara tajtare än så här. Om ni vill prata om det med mig kommer jag att bli hätsk, så det är bäst att låta bli, säger Laurent Blanc på presskonferens efter matchen, och utvecklar:

– Vi hade en tuff match mot Marseille i söndags, och nu en i kväll. Sedan har vi ännu en match mot Lille på lördag, som förstör möjligheterna att förbereda sig på ett bra sätt för Champions League. Vi hade behövt några dagar till, säger Blanc.

Chelsea, som spelade oavgjort mot Manchester United i söndags, får vila i veckan innan man möter Newcastle på lördag inför tisdagens match i Paris.

Drömlottning

Direkt efter matchens slut lottades kvartsfinalen och det blev en drömlottning för Zlatan då Saint Etienne står för motståndet. Det är det lag i Ligue 1 som Zlatan gjort flest mål på, närmare bestämt 14 stycken.

ARTIKELN HANDLAR OM