Ilskan efter nya ryktet om ’Ibra’

Zengin dementerar: ”Det är skitsnack”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Turkiska medier rapporterar att Erkan Zengin har avslöjat ett kinesiskt miljardbud för Zlatan Ibrahimovic.

Rena påhitt, enligt landslagsspelaren själv.

– Jag har inte pratat med någon, säger Zengin.

Kina spänner musklerna för att etablera sig som en stormakt inom fotbollen. Presidenten Xi Jinping har lovat att storsatsa och fotboll har blivit ett obligatoriskt ämne för skolelever i Kina. 20 000 skolor ska få planer att spela på och målsättningen är att fostra minst 100 000 nya spelare de kommande tre åren, har DN skrivit.

Samtidigt väljer fler och fler storspelare spel i den kinesiska förstadivisionen.

Och en spelare som ligan vill åt är Zlatan Ibrahimovic.

Halv miljard per säsong

Sportbladet har tidigare rapporterat om ett påstått bud från en kinesisk klubb. Och på lördagen kom turkiska sajten Fanatik med uppgifter om att ”Ibras” landslagskollega – tillika nära vän – Erkan Zengin gått ut och avslöjat detaljer om budet. Sajten uppgav att Zengin berättat att Shanghai Shenhua erbjudit Ibrahimovic ett monsterkontrakt på två år med en lön på 50 miljoner euro – nära 500 miljoner kronor – per säsong, vilket skulle göra honom till den bäst betalde spelaren i världen.

”Skitsnack”

Men det stämmer inte, enligt Zengin själv

När Sportbladet får tag på landslagsmittfältaren dementerar han att han pratat med turkiska medier angående Zlatan Ibrahimovic.

– Det måste vara skitsnack. Jag har inte pratat med någon, säger Zengin.

Ibrahimovics nuvarande lön i PSG ger honom 18 miljoner euro (cirka 170 miljoner kronor) före skatt. Hans kontrakt går ut i sommar.