Blancs svar: Tog mycket illa upp

Bryter tystnaden efter Zlatan-hånet

1 av 2
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. Serge Aurier ifrågasatte Laurent Blancs auktoritet mot Zlatan Ibrahimovics och hånade öppet sina lagkamrater.

När PSG-tränaren Blanc nu bryter tystnaden efter skandalen håller fransmannen inte igen på några punkter.

– Han straffar sig själv och han straffar klubben, säger Blanc.

Paris Saint-Germain kliver på tisdagen in i Champions Leagues åttondelsfinal med mötet med Chelsea. Men försnacket i Paris har bara handlat om skandalen kring försvararen Serge Aurier.

”Tog det mycket dåligt”

I en livechatt med lagets supportrar gick ivorianen till hård attack mot såväl tränare som lagkamrater. 23-åringen har i efterhand tvingats be om ursäkt och kommer missa matchen mot Chelsea då klubben nu stängt av honom på obestämd tid.

– Jag tog mycket illa upp. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati, men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och det här är tacken. Det är beklagligt, säger Blanc på måndagens presskonferens före matchen mot Chelsea.

”Satt sig själv offside”

Aurier ifrågasatte i videon bland annat Blancs auktoritet med en bildlig beskrivning av hur fransmannen utför sexuella tjänster på stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Han straffar sig själv och han straffar klubben, säger Blanc.

Kommer han spela för PSG igen?

– Klubben har beslutat sig för ett straff, om det kommer ett annat kommer ni få reda på det.

Nu ser PSG-tränaren fram emot matchen mot Chelsea utan Aurier.

– Vi ska förbereda oss bra, gruppen är koncentrerad, men det är egentligen bara i dag vi kunnat göra det (på grund av spelschemat). Vi kommer inte kunna förbereda oss som vi skulle ha kunnat om vi inte haft match så nyligen.

Angående motståndet säger Blanc:

– Vi har mött dem två gånger, jag tror att lagen är väldigt nära varandra vad det gäller nivå. En gång har de slagit ut oss, en gång slog vi ut dem ur Champions League. Det blir en svår, stängd och aggressiv match.

ARTIKELN HANDLAR OM