Löftet som väcker frågor – om ’Ibra’

Presidentens ord får fansen att undra

Foto: TT
Är Ronaldo PSG:s nästa storstjärna?
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kontrakt går ut i sommar.

Nu väcks frågor kring svenskens framtid.

Ett löfte från PSG:s president Nasser Al Khelaifi antyder att ”Ibras” dagar i PSG snart kan vara räknade.

Zlatan Ibrahimovic är – för första gången i sin professionella karriär – på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång i sommar.

Svenskens framtid är fortfarande det hetaste samtalsämnet i PSG, även om det de senaste dagarna hamnat skuggan av stormen skapad av Serge Aurier.

Ibrahimovic har öst in mål den här säsongen och så sent som i december månad öppnade PSG:s president Nasser Al-Khelaifi för att en förlängning av kontraktet kan bli aktuell.

– Zlatan är mycket viktig för oss. Hans framtid? Vi pratar med honom om vad han vill göra nästa år. För tillfället är det något vi diskuterar, sa han då.

De jagas

Men inget beslut är alltså taget.

Samtidigt har uppgifter gjort gällande att PSG kan tänka sig att släppa sin svenske stjärna – om de får loss en fullgod ersättare. Cristiano Ronaldo, Neymar och Robert Lewandowski har nämnts som klubbens huvudspår, och nu påstås president Al-Khelaifi ha kommit med ett löfte som indikerar att man kommer kunna landa en storvärvning i sommar.

Flinade efter frågan

Enligt spanska Mundo Deportivo ska han ha yppat följande ord under ett möte i Qatar nyligen: ”Vi kommer att värva en superstjärna i år”.

Al-Khelaifi ska sedan ha fått frågan om han syftar på Cristiano Ronaldo – och svarat med att flina. Ronaldo stod nyligen för en flört med PSG då han efter en Champions League-match i november gick fram till tränaren Laurent Blanc och viskade något i dennes öra.

Le Parisien påstod sig sedan kunna avslöja hans ord:

”Ditt lag spelar väldigt bra. Jag skulle älska att spela för dig”.