”Zlatan har samma tankar om Messi…”

Vännen berättar: ”Både Ibra och jag tycker så”

Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic vill inte jämföra sig med Messi
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic vill inte jämföra sig själv med Lionel Messi.

Det hävdar hans nära vän, Maxwell.

– Jag brukar säga att Messi är på en annan planet och Zlatan håller med, säger brassen enligt goal.

När Zlatan Ibrahimovic lämnade FC Barcelona sommaren 2010 påstods det att han och Lionel Messi inte drog jämnt. Att argentinarens krav om att få spela som central anfallare ledde till att det skar sig mellan ”Ibra”, Messi och tränaren Pep Guardiola.

”Var inga problem”

– Det stämmer inte. Jag hade en god relation med Messi. Vi snackade och tränade ihop och hade aldrig några konflikter, sa Zlatan när Fotbollskanalen bad honom kommentera uppgifterna vintern 2013.

Sedan dess har han genomgående haft varma ord att säga om FC Barcelonas stjärna. Han har jämfört argentinaren med ett tv-spel, benämnt honom som ett ”geni”, och tagit ut honom i sin egen fiktiva ”drömelva”.

”På en egen planet”

Och ska vi tro Maxwell – Zlatans nära vän, tillika lagkamrat i PSG – vill Ibrahimovic inte ens jämföra sig själv med Messi. Brassen hävdar i en intervju med Goal att både han och ”Ibra” rankar Messi högre än alla andra spelare i världen.

– Om ni frågar mig vem som är min favoritspelare i världen så säger jag Messi. Ibrahimovic är också en av de allra bästa, men han håller med mig om att Messi är på en egen planet, säger Maxwell.

Han uttalar sig även om svenskens framtid, som förblir osäker.

– Han kommer ha många alternativ men kommer välja det som är bäst för honom och hans familj. PSG borde göra allt för att behålla honom, men i slutändan är det Zlatan själv som bestämmer, säger Maxwell.