Oväntade utspelet: ’PSG är ett skitlag’

Brutala sågningen – bara ett skämt?

Foto: TT
FOTBOLL

Seger, 3-1, och vidare i cupen.

Då tar Salvatore Sirigu fram motorsågen och står för säsongens mest oväntade – och mest geniala (?) – sågning.

– Vi är skit, säger målvakten.

Salvatore Sirigu var gjuten förestekeeper i PSG i tre års tid men inför den här säsongen slog tränaren Laurent Blanc näven i bordet och petade italienaren till förmån för tre år yngre Kevin Trapp. Sedan dess har rubrikerna om Salvatore Sirigu mestadels handlat om rykten om att en flytt är nära förestående.

Nu skapar han rubriker helt på egen hand.

”Vi är skräp”

Efter onsdagens 3-1-seger mot St. Etienne fick italienaren frågor om hur det kunde skilja så mycket i den matchen, jämfört med helgens oväntade 1-2-förlust mot Lyon i ligan.

Hans svar?

Ett minst sagt oväntat, men av allt att döma också ironiskt, utspel.

– Ja men vi är ju skräp. Man måste verkligen ifrågasätta vårt lag eftersom vi uppenbarligen är ett skitlag. Vi kommer förmodligen att avsluta ligan med att vara obesegrade i 37 av 38 matcher men vi kan i alla fall trösta oss med att vi av allt att döma kommer vinna titeln. Ja, såvida vi inte förlorar alla matcher som är kvar samtidigt som Monaco vinner alla sina, sa Sirigu.

”Tänka positivt”

Innan han växlade över till en mer allvarlig ton.

– Vi måste tänka positivt. Ibland förlorar man, ibland vinner man. Det gäller att hela tiden tro på det man gör och alltid studsa tillbaka efter sämre prestationer.