Franska bestens order – till ’Ibra’

113-kilosbjässen: ”Du slår det andra...”

1 av 2
FOTBOLL

Mitt under Idrottsgalan i Globen sipprade bilder ut på Zlatan Ibrahimovic i linne och boxningshandskar.

Nu avslöjas detaljerna från ”Ibras” möte med rugbyprofilen Sébastien Chabal.

– Jag hade väldigt roligt, säger PSG-svensken.

Zlatan Ibrahimovic valde bort Idrottsgalan i Globen för att i stället närvara på franska Les Enfoirés i Paris. En gala som startades år 1986 av komikern Michel Colucci och har som syfte att samla in pengar till välgörande ändamål.

På galan framför kända artister egna tolkningar av populära låtar och pengarna går till bland annat till Les Restaurants du Coeur som i sin tur skänker mat till fattiga och hemlösa i Frankrike, Tyskland och Belgien.

”Behöver tur...”

Men år 2016 fick även Zlatan Ibrahimovic spela en huvudroll. Samtidigt som Idrottsgalan i Globen ägde rum spreds bilder på PSG-stjärnan, klädd i linne och boxningshandskar, tillsammans med rugbyprofilen Sébastien Chabal. Och nu kommer ett videoklipp som förklarar vad som egentligen utspelade sig i AccorHotels Arena i Paris den där kvällen.

Franska tv-kanalen Téléfoot var på plats för att göra ett längre reportage om uppvisningsmatchen i boxning mellan Zlatan och Chabal och nu har de släppt en trailer.

I klippet får vi följa ”Ibra” i katakomberna inne i arenan och se hur PSG-stjärnan – halvt på skämt, halvt på allvar – uttrycker oro inför det som komma skall.

– Jag kommer behöva ha turen på min sida… säger han.

Men Chabal lugnar ner honom. 113-kilosbjässen berättar i detalj hur matchen ska gå till och delar ut en order till PSG:s målmaskin.

– Jag slår första slaget, sen slår du mig, så ramlar jag, säger Chabal.

”Är fantastiskt”

Sagt och gjort.

Det var precis vad som hände i matchen.

Och efteråt fick både Chabal och ”Ibra” ta emot publikens applåder.

– Jag gillar verkligen den här typen av arrangemang, som har som syfte att samla in pengar för barn i nöd. Det är fantastiskt. Tack för att jag fick komma. Jag hade väldigt roligt och hoppas att ni också hade det, säger Zlatan i sitt tal till publiken.