’Nu kan Milan vinna Champions League’

Experterna i extas

FOTBOLL

Zlatan är i sitt livs form.

Det menar flera av Italiens främsta fotbollsexperter.

– Spelar han så här hela vägen kan Milan vinna Champions League, säger Enrico Curro’ på La Repubblica.

Foto: REUTERS SCANPIX SWEDEN

Hyllningar och mycket höga betyg.

Det får Zlatan i dag i de italienska tidningarna.

Landets främsta fotbollstyckare berömmer ”Ibra” för hans äkta hattrick men också för hans spel och den enorma betydelse han har för Milan.

– Jag skulle säga att han är en av tre, fyra spelare i världen just nu som kan vinna matcher på egen hand, säger Enrico Curro’, Milan-expert på Italiens största dagstidning La Repubblica.

Curro’ menar att Zlatans fina form kan få stor betydelse för Milan.

– Visst, Champions League är svårare än Serie A. Absolut. Men om Zlatan spelar så här kan Milan vinna Champions League. Jag säger inte att de gör det. Men de kan göra det.

Äntligen dags nu?

Alessandra Bocci, Milan-chef på största sporttidningen, Gazzetta dello Sport, håller med.

– Jag har en känsla av att det här kan vara säsongen när Zlatan får den där framgången hela vägen i Champions League, säger hon och fortsätter:

– Han har mognat väldigt som spelare. Han känns lugn, väldigt balanserad. Örfilen mot Aronica var mer en tillfällighet, jämfört med i fjol är Zlatan mycket mer i harmoni nu. Hans betydelse för laget är enorm, både spelmässigt och psykologiskt.

Mauro Suma, chef på Milan Channel tvekar inte när han säger:

– Tre mål, bara så där! Vi hade inte vunnit mot Palermo borta på sex år… Ibras betydelse för den här klubben går inte att överskatta.

ARTIKELN HANDLAR OM