”Får inte resultat genom att gulla med varandra”

Allegri om kritiken från Zlatan: ”Han var väldigt besviken”

FOTBOLL

Milano/Stockholm. Zlatan Ibrahimovics uttalanden efter Arsenal–förlusten har varit en stor snackis i Italien.

I dag bemötte en lugn Massimiliano Allegri kritiken.

– Jag tror sällan att resultat kommer genom att man sitter och gullar med varandra, säger Allegri på dagens presskonferens.

Milan blev utklassat med 0–3 mot Arsenal i London, men avancerade vidare till kvartsfinal i Champions League eftersom laget vann med 4–0 i Milano.

Efteråt var Zlatan väldigt besviken och menade att Milan inte får förlora på det sättet, och hade även synpunkter på hur Allegri formerade offensiven.

Zlatan och Allegri hade även en diskussion i omklädningrummet och efterspelet har varit en stor snackis i Italien.

”Ni skulle bara veta”

I dag, inför Milans möte med Lecce i morgon, bemötte Allegri alla frågor.

– Under en säsong förekommer det många konfrontationer, det är normalt och hör till vardagen i vilken klubb som helst. Ni skulle bara veta. Det här var bara en diskussion av många, säger Allegri.

– Zlatan och jag pratade inte om taktiken. Det var mycket känslor och han var väldigt besviken på hur vi spelade. Det ska han vara och det är normalt efter en sån match.

”Se till att mura igen”

Allegri har inte påverkats av det som skrivits i media och har inte heller några problem med att uppgifterna har läckt ut.

– Hur det verkar, om jag har kontroll eller inte, bryr jag mig inte om. Att ”Ibras” citat kommer ut stör mig inte, han sa ändå inget särskilt, inga hårda ord, säger tränaren och skämtar:

– Om det läcker från omklädningsrummet så får vi väl se till att mura igen, göra väggarna lite tätare.

”Har inte bett om ursäkt”

Milan leder serie A, är vidare i Champions League och italienska cupen. Så länge resultaten är positiva har Allegri inga problem med att det blir diskussioner.

– Om resultaten kommer genom att vi älskar varandra eller det blir diskussioner spelar ingen roll. Jag tror dessutom sällan att resultat kommer genom att man sitter och gullar och håller varandra i handen, säger Allegri.

Har du fått någon ursäkt från Zlatan?

– ”Ibra” har inte bett om ursäkt då det inte finns något att be om ursäkt för. Och vi tog ett samtal tillsammans med hela laget, jag tycker om att göra det eftersom vi är ett lag. Även när det var oroligt med Pato så tog vi den diskussion med hela laget. Jag jobbar på det sättet.

”Borde han lämna Zlatan”

Lecces tränare Serse Cosmi anser dock att Allegri borde peta Zlatan när lagen möts i morgon.

– Om Allegri vore en seriös tränare borde han lämna Zlatan utanför laget efter det han sagt, säger Cosmi till Sky Sport Italia.