”Det viktigaste är vad folket i Sverige tycker”

Zlatan om svenska folket, nationalsången och Messi

1 av 2 | Foto: SCANPIX SWEDEN
lämnar inte sverige Till Göran Zachrisson berättar Zlatan Ibrahimovic om de starka hemmabanden trots att han har sålt huset i ­Malmö. ”Man lämnar inte kärleken så lätt” säger han.
FOTBOLL

Rubrikerna är över­drivna, uppståndelsen alldeles för stor.

Zlatan Ibrahimovics kärlek till Sverige är ­lika stark som den alltid varit, trots att han nyligen sålde sitt hus i Malmö.

Men nationalsången?

Nej, den sjunger han inte.

”Skulle du säga att du är fri?”

Det har gjorts hundratals intervjuer med Zlatan Ibrahimovic, men förmodligen ingen som inletts på sättet som Göran Zachrisson gör. I kväll, i TV 3 klockan 20.00 , visas samtalet mellan den 73-årige golfkommentatorn och den 30-årige Milanstjärnan.

”Tillhör Sverige”

I stället för att fokusera på det sportsliga, om matchen som varit eller kommer, blir nivån mer personlig. Bland annat berättar Zlatan att han bryr sig mycket om svenska folkets omdöme.

– Det viktigaste är vad de i Sverige tycker och tänker. Boken (Ibrahimovics självbiografi) har kommit ut i många länder och Italien är mitt andra hem, men det är inte lika viktigt som Sverige, säger han.

Att Zlatan och hans fru Helena Seger sålde sitt hus i Malmö ändrar ingenting.

– Jag flyttade ju från Sverige för tio år sedan. Men jag är från Sverige och tillhör Sverige. Jag säljer huset, men det ­betyder inte att jag lämnar Sverige. Man lämnar inte kärleken så lätt.

Behöver inte media

Men nationalsången sjunger Zlatan Ibrahimovic inte.

– Jag brukar inte sjunga den innan matcherna. Det är bara för att jag inte kan den… men det kanske inte är bra att säga här, säger Zlatan och skrattar.

– Jag är så fokuserad på matchen att adrenalinet går igång.

Vill du att (sönerna) Vincent och Maximilian ska bli fotbollspelare, ­frågar Zachrisson.

– De får göra som de vill, så länge de är disciplinerade under mitt tak. Dagen de åker ut får de leva sitt eget liv, svarar Zlatan.

Milan-anfallaren berättar också att han ser Leo Messi som en talang, medan Cristiano Ronaldo är en träningsprodukt, samt förklarar varför han inte behöver media längre.

Och svaret på den första frågan?

Ja, det blir långt.

FOTNOT: Intervju sänds i TV 3 klockan 20.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM