”Instruktionerna var att se till att Ibra blev irriterad, det funkade”

Zlatan såg rött – och laget förlorade första ligamatchen: ”Målet var att få Ibra irriterad”

1 av 15 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

PARIS. Saint Etienne ställdes mot Ligue 1:s bäste målgörare, men man hade en plan för Zlatan Ibrahimovic.

– Instruktionerna var att se till att Ibra blev irriterad, och det funkade, säger Saint Etienne-försvararen Moustapha Bayal Sall, efter svenskens utvisning och PSG:s första förlust i ligan.

VÅRDSLÖST Zlatan Ibrahimovic försöker bollen först, men missbedömer situationen totalt och i stället för att träffa bollen träffar han Saint-Etiennes målvakt Stephane Ruffier rakt i bröstet med dobbarna före. Domaren är säker på sin sak och visar ut svensken på en gång. PSG förlorar sedan matchen med 2–1.

Paris Saint-Germain bjöd på en av säsongens svagaste insatser när man åkte på sin första ligaförlust på Parc des princes.

Saint Etienne, som låg femma inför gårdagens omgång, visade sig omutbara i den franska huvudstaden och efter en ganska sömning första halvlek tog man ledningen efter en misslyckad rensning och självmål av Mamadou Sakho.

Med 20 minuter kvar att spela fick Zlatan Ibrahimovic en boll serverad av Mathieu Bodmer, tog sig förbi försvararen Moustapha Bayal Sall och satsade hårt i en närkamp med benen i brösthöjd på bortalagets målvakt Stéphane Ruffier, innan båda trillade till marken.

”Sa en massa grejer”

Domaren visade Zlatan Ibrahimovic rött kort direkt, och Zlatan gick av planen efter att först ha visat sitt missnöje med domslutet.

Saint Etienne utökade ledningen och vann till slut matchen med 2–1, PSG:s första ligaförlust för säsongen.

Enligt försvararen Moustapha Bayal Sall fanns en plan för att få Zlatan ur gängorna.

– Jag respekterar instruktionerna från tränaren och de gick ut på att se till att Ibrahimovic blev störd. Det fungerade bra. Han var irriterad och sa en massa grejer till mig, även om det inte var franska så förstod jag på ett ungefär, säger Bayal Sall efter matchen.

”Han var besviken”

Ibrahimovic själv klev rakt igenom den mixade zonen, där spelare normalt sett stannar för intervjuer efter match, utan att prata med någon.

Men enligt Carlo Ancelotti var svensken inte arg efter matchen.

– Nej, det tycker jag inte. Han var besviken, jag pratade inte med honom, det var ingen som gjorde det, säger PSG:s tränare till Sportbladet efter matchen och fortsätter:

– Jag tycker inte att det var rött kort, men nu är Ibrahimovic avstängd. Det är inte problemet, problemet är att vi trodde att vi var i bra form, men inte spelade bra i dag.

Avstängning väntar

Zlatan Ibrahimovic missar automatiskt PSG:s nästa ligamatch mot Montpellier nästa helg, men blir sannolikt avstängd ytterligare en match, beroende på vad disciplinnämnden fattar för beslut i början av nästa vecka.

På tisdag tar dock PSG emot Dinamo Zagreb i Champions League, av allt att döma med Ibrahimovic på planen.

FAKTA

DUSSINET FULLT – HÄR ÄR ZLATANS 11 TIDIGARE RÖDA KORT

6 maj 2001

Häcken–Malmö

Varnades först för att ha protesterat mot ett domslut, genom att sparka en boll mot linjedomaren. Fäller sedan Häckens Kim Källström och utvisningen är ett faktum.

20 april 2005:

Juventus–Inter

Nickade ihop med Ivan Cordoba, som i ett senare skeda fick en örfil som Zlatan varnades för. Skallade dessutom Sinisa Mihajlovic. När händelserna granskades i efterhand stängdes Zlatan av i tre matcher.

2 november 2005:

Juventus–Bayern München

Visades ut efter en rad efterslängar. Hade redan ett gult kort när han delar ut nästa eftersläng mot Michael Ballack i matchens sista ordinarie minut. Fick sedan en rejäl avhyvling av klubbpresident Luciano Moggi.

1 februari 2006:

Juventus–Roma

Francesco Totti filmar, Zlatan protesterar och hamnar i bråk med Olivier Dacourt. Både Zlatan och Dacourt visas ut.

27 september 2006:

Inter–Bayern München

Stämplade Bastian Schweinsteiger i CL-mötet med Bayern München. Zlatans andra gula kort, det första kom efter en arm i ansiktet på Daniel van Buyten.

12 november 2006:

Parma–Inter

Tjafsar med Parmas Ferdinand Coly och varnas. Drar sedan iväg en boll efter avblåsning och får en till.

20 december 2006:

Lazio–Inter

Kom först sent in i en närkamp med Lazios Christian Ledesma och drog på sig gult. Skickade sedan iväg en boll trots att det var avblåst. Zlatan hade samlat ihop till ett rött.

6 mars 2010:

Almeria–Barcelona

Satte en armbåge i ansiktet på Almerias Domingo Cisma i en närkamp. Fick direkt rött kort och missade nyckelmatchen mot Valencia.

13 mars 2011:

Milan–Bari

Efter en höjdduell mot Barispelaren Marco Rossi lappade han till denne i magen. Fick en avstängning på två matcher – en av dem Milanoderbyt mot Inter.

10 april 2011:

Fiorentina–Milan

Kom tillbaka från avstängningen efter Rossi-slaget men drog direkt på sig ett nytt rött kort då han skrek något i stil med ”vaffanculo”, alltså ”dra åt helvete”, åt linjedomaren.

5 februari 2012:

Milan–Napoli

Zlatan hamnar i gruff och sträcker sig runt en lagkamrat för att skicka en så kallad ”manata”, en lättare örfil, mot Salvatore Aronica.

Sammanställning: Sportbladet