Matchbilderna kan ge strafflindning

Zlatan orolig inför domen på torsdag: ”Han ser inte målvakten”

1 av 15 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

PARIS. På torsdag väntas Zlatan Ibrahimovic få två matcher avstängning efter helgens röda kort.

Enligt Le Parisien har svensken "noggrant hört sig för bland lagkamraterna" för att få ett grepp om vad som väntar.

Le Parisien skriver att Zlatan Ibrahimovic dök upp på träning dagen efter match vid gott mod och skämtade med sina lagkamrater i PSG på träningsanläggningen Camp des loges, väster om Paris.

Det var i lördags som Zlatan satte en fot i bröstet på Saint Etiennes målvakt Ruffier i en kamp om bollen och blev direkt utvisad inför hemmapubliken. Därefter inkasserade Paris Saint Germain säsongens första förlust i ligan.

Men den franska tidningen skriver också att Ibrahimovic inte är opåverkad av det röda kortet, som automatiskt innebär avstängning i en match, och att han på söndagen "noggrant" hörde sig för med flera lagkamrater för att få en bild av hur lång en trolig avstängning kan komma att bli.

Två matcher troligt

Le Parisien skriver att franska ligans disciplinkommitté på torsdag troligtvis kommer att tilldela svensken ett straff på två matchers avstängning, eftersom hans spel är att betrakta som farligt, men att matchbilder också visar att Ibrahimovic inte var medveten om att målvakten befann sig så nära honom, och att straffet därmed kan komma att bli mildare än vid liknande tillfällen.

Flera av Zlatan Ibrahimovics lagkamrater tyckte att det röda kortet mot Saint Etienne var för hårt, och Carlo Ancelotti sa direkt efter matchen:

– Det hade kunnat bli gult kort lika väl. I mina ögon är det inte rött kort, han ser inte målvakten.

I morgon tisdag spelar Paris Saint Germain mot Dinamo Zagreb i Champions League, en turnering där Ibrahimovic är fri att delta.