Zlatans assistshow – tangerade rekord

…men i dag får han sin avstängningsdom

FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovic tangerade Champions League-rekordet när han försåg lagkamraterna med fyra målgivande passningar mot Dinamo Zagreb.

I dag får han sin dom av disciplinnämnden för den höga sparken på Saint Etiennes målvakt.

– Jag hoppas att de som fattar beslutet förstår fotboll och ser att jag inte gör något avsiktligt, säger Zlatan efter 4–0 på Parc des princes.

Pariskallt, Zlatan Ibrahimovic blir hårt uppvaktad av fyra Zagreb-spelare, men det var inte mycket de kunde göra åt svensken som var stekhet. Han spelade fram till samtliga fyra PSG-mål.

Efter en lite trött första halvlek, där Paris Saint Germain hade tagit ledningen via mål av Alex på en passning av Zlatan Ibramovic, kom islossningen i andra halvlek. Inte minst för svensken själv.

När domaren blåste av matchen på Parc des princes hade Zlatan Ibrahimovic försett i tur och ordning Blaise Matuidi, Jérémy Ménez och, liggandes, Guillaume Hoarau med assist.

Fyra målgivande passningar är tangerat Champions League-rekord och Ibrahimovic var nöjd efter matchen.

– Jag är glad över att vara delaktig i spelet, det är det viktiga. Jag är inte besviken över att jag inte gjorde några egna mål, säger Zlatan efter matchen.

Samtidigt som PSG vann tog Dynamo Kiev bara en poäng mot Porto hemma och PSG kan redan i nästa omgång, då man möter Dynamo Kiev i Ukraina, säkra avancemang till åttondelsfinal.

– Nästa match mot Kiev kommer bli svår, jag spelade där med Barcelona, det var svårt, men vill man gå vidare i CL måste man ta sig över den här typen av hinder, säger Zlatan.

Får domen i dag

För Zlatan Ibrahimovic väntar dock redan i dag en annan prövning, då domen för hans röda kort i matchen mot Saint Etienne i helgen kommer. Det var med tjugo minuter kvar av matchen som Zlatan Ibrahimovic gick med fötterna före i bröstet på Saint Etiennes målvakt Stéphane Ruffier, och åkte ut direkt.

– Det var inte mitt mål att göra honom illa (målvakten), min blick var på bollen. När jag såg målvakten var det redan för sent. Allt det här hände väldigt snabbt, jag sprang mot målet, han kom ut, det blev kontakt. Det blev brutalt och foten var högt uppe, men folk som känner mig vet att jag inte spelar för att göra illa, säger Ibrahimovic.

”Inte med flit”

I eftermiddag sammanträder ligans disciplinnämnd för att höra Ibrahimovic, eller en representant från klubben i hans ställe.

– Jag hoppas att de förstår sig på fotboll och ser att jag inte gör något avsiktligt. Jag vet inte vad jag ska vänta mig för straff, men jag kommer snabbt in i situationen och tittar bara på bollen, det var inte med flit, säger Zlatan, som också fick frågan om han föredrar att spela som renodlad striker eller som längre ner i banan:

– Det spelar ingen roll, en stor spelare kan spela på alla positioner, säger Zlatan Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM