Frändén: Krossen i går kom mycket vältajmat

FOTBOLL

PARIS. Efter tre målgivande passningar gjorde Zlatan Ibrahimovic konst av den fjärde, när han halkade på gräset och försåg Guillaume Hoarau med en assist liggandes på marken.

Som om publiken på Parc des princes inte redan sett att deras Ibra låg bakom allt i går.

Paris Saint Germain behövde ett ansiktslyft, ett litet glädjebesked att kommunicera efter helgen då man både tappade tabelledningen och sin mest avgörande spelare den närmaste tiden.

Zlatan Ibrahimovic är kallad till disciplinnämnden i dag, för att ge sin syn på närkampen med Saint Etiennes målvakt då svensken fick upp två fötter i brösthöjd och åkte ut direkt.

Bästa han kunde bjuda på

– Jag hoppas att de som fattar beslutet är folk som förstår fotboll och som ser att jag inte gör något avsiktligt, sa Zlatan i går efter matchen.

Det är ytterst tveksamt om han själv dyker upp i förhör i dag, och frågan är om någon i den franska huvudstaden förstår fotboll lika bra som Zlatan Ibrahimovic själv.

Gårdagens insats var det bästa han kunde bjuda disciplinnämnden på. Jag tror ju inte att Zlatan serverade kvällens fjärde assist från horisontalläge för att illustrera hur han ligger bakom allt i laget, men det var oavsett en småfantastisk målpass som tog honom in i historieböckerna. Bara en spelare, Carlos Martíns, har tidigare gjort fyra målgivande passningar i en match i Champions League när Benfica slog Lyon med 4–3 2010.

För Paris Saint Germain kom krossen mot Dinamo Zagreb mycket vältajmat, just när medier börjat muttra både åt lagets ibland ihåliga framtoning och Ibras våldsamma dito.

Ett andetag från avancemang

Zlatan ska få sin dom i dag, mycket talar för att det blir två matchers avstänging, men slår han upp franska tidningar kommer omdömena om honom vara lättare att läsa.

Tar han en titt på tabellen i Champions League kommer han se ett PSG som är ett andetag från att ta sig vidare i europaspelet. Det Zlatan Ibrahimovic som ligger bakom det mesta, bokstavligt talat.

ARTIKELN HANDLAR OM