Ancelotti i krissamtal med Leonardo

Carlo Ancelotti, PSG.
FOTBOLL

Krisen i PSG djupnar.

Carlo Ancelotti läxade upp laget efter fiaskot mot Rennes.

– Det är fel attityd i laget, säger tränaren.

Först lät han sitt lag få höra en del väl valda ord och senare i går kväll satt Carlo Ancelotti i samtal med såväl sportdirektör Leonardo som klubbens president Nasser Al-Khelaifi.

Det uppger flera kontakter i Paris för Sportbladet.

Carlo Ancelotti dolde inte efter slutsignalen hur upprörd han var efter att PSG förlorat med 1-2 mot Rennes hemma. Detta trots att man länge spelade med två man mer.

– Vi är i kris, sade Carlo Ancelotti efteråt.

PSG har tagit en poäng av nio möjliga på de tre senaste ligamatcherna. Spelet fungerar inte och det är tydligt att utan Zlatan, som var avstängd, har man väldigt svårt att vinna.

– Vi är inget lag ännu, medger nu Ancelotti.

Svårigheter med disciplinen

Det är tydligt att pengarna och stjärnvärvningarna ännu inte varit nog. PSG har inte bara problem på planen utan också svårigheter med disciplinen internt.

– Det finns mycket avundsjuka inom laget och problem med petade stjärnor. Stämningen är irriterad, uppger en kontakt i Paris och tillägger:

– Spelare som ”Ibra” har inte fått det de förväntade sig, flera av dem är besvikna.

Som Sportbladet berättat så har Olivier Létang, biträdande sportchef, i PSG skickat samtliga spelare ett brev med skärpta regler på flera plan, bland annat kring spelarnas parkering och resande.

– Attityden är fel och jag kommer att kräva förändring. Det här är ett otroligt resultat. Det är inte godkänt för ett lag med ambition att vara ledande i ligan, säger Ancelotti.

Något måste ändras

Han pressades hårt av de franska journalisterna efter matchen och sade:

– Jag är inte rädd för att säga att vi är i kris. Något måste ändras.

Hur mycket betydde det att Zlatan Ibrahimovic saknades?

– Jag tror inte att det vägde så tungt. Sanningen är att vi inte är ett lag ännu. Vi måste jobba mycket hårt nu för att få till en attitydförändring.

På onsdag spelare PSG i Champions League mot Dynamo Kiev borta.

ARTIKELN HANDLAR OM