Zlatan: ”Spelar för fansen i Sverige”

Avfärdar hyllningar och snack om guldbollen

FOTBOLL

KIEV. Paris Saint-Germain är vidare i Champions League.

Zlatan Ibrahimovic var nöjd i natt men avfärdade alla hyllningar och allt snack om den internationella guldbollen.

– Det viktigaste för mig är att vinna hemma i Sverige, säger Zlatan till Sportbladet.

Ett styrkebesked efter de senaste dagarnas krissamtal och oro internt.

Det gav PSG i går kväll med segern över Dynamo Kiev med 2–0, efter två mål av Lavezzi.

Zlatan var lugn men nöjd när Sportbladet mötte honom strax före 01, ukrainsk tid på Olympiski-stadion.

”Det är starkt av oss”

Det var en viktig seger, nu är ni kvalificerade, det känns bra?

– Ja, vi behövde en poäng, men vi fick med oss tre poäng. Vi vinner matchen, vi släpper inte in något mål. Vi vinner och det är bra, det är ett starkt besked med tanke på att vi förlorade senaste matchen i ligan. Vi har nu fått tolv poäng i denna gruppen, så det är en bra Champions League-start

Du gör en assist och hur kändes det i övrigt?

– Det kändes bra fram tills sista 20 minuterna. Då kände jag mig ofokuserad och var inte riktigt som jag brukar vara, på alerten. Men det var första matchen efter landskampen. Fast nu ska jag inte komma med en bortförklaring för jag ska vara fokuserad och ­göra mitt jobb.

”Inget jag tänker på”

Det har varit mycket uppmärksamhet kring dina mål mot England, särskilt det sista fantastiska. Hur har veckan varit efter matchen?

– Nej, det är som vanligt. Alla snackar och tycker men jag fortsätter. Jag måste jobba och fortsätta att prestera och i dag blev det en assist och vi vinner matchen och det är det viktigaste och jag hoppas jag kan fortsätta.

Spekulationerna kring Zlatan och Le Ballon d’or, den franska, internationella Guldbollen, är starkare än någonsin efter målen mot England. Men Zlatan tar lugnt på dem. Liksom på det faktum att PSG:s sportchef Leonardo sade i natt till Sportbladet att Zlatan borde på ”Le ballon d’or” på livstid.

Jag pratade med Leo­nardo förut och han sade du borde vinna den varje år...

– Såklart… Nej, det är inget jag tänker på. Jag har ­varit nominerad flera gånger men jag har inte vunnit. Det är inget som har satt sig i huvudet på mig. Det viktigaste för mig är att vinna hemma i Sverige. För min hemma­publik och vad de tycker och tänker, det är för de jag spelar, säger Zlatan till Sportbladet.

Några snabba autogra­- fer och foton sedan, med de ukrainska fansen, innan han försvinner i natten för att flyga hem till Paris.