Leonardo: ”Ge Zlatan Guldbollen på livstid”

Leonardos hyllning till Zlatan: ”Han är en krigsmaskin”

FOTBOLL

KIEV. Zlatan bär PSG på sina axlar.

Det säger PSG:s sportchef Leonardo som i natt hyllade ”Ibra”.

– Han borde få Guldbollen på livstid.

Foto: SCANPIX
LEONARDO

Lättnaden var stor i PSG-lägret i natt efter att laget blivit klart för åttondelsfinal Champions League, efter den senaste veckan av kris och oro i laget.

Den franska storklubbens hårdsatsning och ägarnas stora investering gör att allt annat än avancemang i Champions League skulle vara ett fiasko.

Förtjänar Guldbollen

– Det här är mycket viktigt. Det är andra gången i klubbens historia och senast 17 år sedan. Därför är det en stor dag för oss i dag. Det var ett mål vi hade och nu har vi nått det. Men nu stannar vi förstås inte här, vi är inte nöjda med bara detta. Vi vill fortsätta framåt. Och nu har vi närmast sista matchen mot Porto, vi vill ha förstaplatsen i gruppen, säger Leonardo.

Sportbladet mötte i natt PSG:s sportchef och fick ett exklusivt samtal där sportchefen i stora ord hyllade ”Ibra”.

– Han är mycket viktig. Ibra är en spelare som ger av sin talang men det som imponerar mig med honom är framför allt hans koncentration och hans motivation. Den finns där konstant, det spelar inte någon roll om han spelar CL eller ligan eller landslaget. Han är verkligen en krigsmaskin. Det ger oss mycket, mycket glädje att se, säger Leonardo och fortsätter:

– Och han ger oss jättemycket. I det ögonblick som klubben är i nu behöver vi verkligen den här typen av exempel för att konstruera vårt projekt.

”Nu ser vi framåt”

Förtjänar han den internationella Guldbollen enligt dig?

– Enligt mig ja. På livstid. Han är en spelare utanför det vanliga, utanför alla jämförelser. Han är så lång och stark och ändå så rörlig. Han är unik med sin fysik och han kan åstadkomma extraordinära saker. För mig förtjänar han guldbollen på livstid. Så om jag ska välja vinnaren 2012 blir valet Zlatan!

Hur långt kan PSG nå denna säsong i Champions League?

– Det är svårt. Champions League är komplicerat, det handlar alltid om detaljerna. Vi vet inte hur läget är i laget i mars månad eller ­februari. Vi måste vänta och ­försöka hålla uppe nivån på spelet och ha alla tillgängliga. Nu ser vi framåt. Porto-mötet blir mycket viktigt. Och att försöka komma igen i ligan.

De har vunnit Ballon d’Or på 2000-talet

2000, Luís Figo, Real Madrid

2001, Michael Owen, Liverpool

2002, Ronaldo, Real Madrid

2003, Pavel Nedved, Juventus

2004, Andriy Shevchenko, Milan

2005, Ronaldinho, FC Barcelona

2006, Fabio Cannavaro, Real Madrid

2007, Kaká, AC Milan

2008, Cristiano Ronaldo, Man United

2009, Lionel Messi, FC Barcelona

2010, Lionel Messi, FC Barcelona

2011, Lionel Messi, FC Barcelona

ARTIKELN HANDLAR OM