”Han är oumbärlig, alltid oumbärlig”

Stora hyllningar i fransk press dagen efter comebacken

FOTBOLL

PARIS. PSG är tillbaka i tillfällig ligaledning efter att Zlatan Ibrahimovic varit direkt inblandad i alla fyra målen mot Troyes.

I dag får han höga betyg i franska medier för sin insats på Parc des princes.

"Oumbärlig, alltid oumbärlig" skriver Le Parisien om svensken.

Trots ledning mot Troyes efter att Zlatan Ibrahimovic spelat fram Maxwell till 1–0 buades Paris Saint-Germains spelare ut när de lämnade planen efter första halvlek i går.

Spelet hade lämnat mycket i övrigt att önska men i andra halvlek tog åtminstone målskyttet fart.

Zlatan passade först fram mittfältaren Blaise Matuidi fram till 2–0 och gjorde sedan 3–0 och 4–0 själv.

Franska tidningar hyllar i dag svensken med höga betyg.

Nära högst

L'Équipe pryder sitt PSG-paket med rubriken "Welcome back Ibra" och sätter nio av tio på Zlatan (i princip det högsta betyg en spelare kan få eftersom 10 delas ut extremt sällan) skriver:

"Det finns matcher med honom och matcher utan honom. När det kommer till effektivitet finns det ingen i Frankrike som är i närheten."

l'Équipes kolumnist Mélisande Goméz skriver: "Sen kan man alltid diskutera hur den här matchen hade gått om inte Ibra spelat, men vi ska inte dra upp snacket om "Ibra-beroende" igen. Det var den 14:e omgången och de som fortfarande säger att svensken inte vinner matcher på egen hand, de gör det med flit."

Fantastiskt resultat

Le Parisien ger Zlatan ett åtta i betyg på samma skala och sätter rubriken "Mot Troyes gjorde Zlatan allt".

"En nästan ordinär insats på planen, men med fantastiskt resultat. Två målpass och ett kraftfullt mål via ribban och ett i öppet mål. Oumbärlig, alltid oumbärlig" skriver Le Parisien och fortsätter:

”Det finns PSG – och så finns det PZG. Z står för Zlatan. Det är inte säkert att Barcelona och Real Madrid kan vinna utan Messi och Cristiano Ronaldo. Men det är säkert att PSG inte kan vara utan Zlatan Ibrahimovic”.