Ibrahimovic med – då jagar PSG revansch

Problem med vaden ska inte stoppa stjärnan: ”Jag mönstrar det bästa laget”

Foto: BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic
FOTBOLL

PARIS. Krocken med Troyes målvakt gav Zlatan Ibrahimovic problem med vaden.

Men trots osäkerhet i går finns han med i laget som reste till Saint-Etienne och som i kväll ska ta ­revansch för ligaförlusten för tre veckor sedan.

– Jag mönstrar det bästa laget för att vinna, säger tränaren Carlo Ancelotti inför kvartsfinalen i franska ligacupen.

Efter två matchers avstängning i ligan var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Paris Saint-Germain i lördags och var inblandad i samtliga mål i 4–0-krossen på Parc des princes.

Jakten på mål gav Zlatan två egna fullträffar och två assist, men också en obehaglig krock med Troyes målvakt Yohann Thuram-Ulien.

– Jag var sugen på att göra mål och missbedömde avståndet. När jag väl kom fram såg jag målvakten och försökte sträcka mig efter bollen, men jag skulle ha låtit den gå. Det var viljan som kom fram där, sa Zlatan efter matchen.

I efterhand visade det sig att den svenske anfallaren, som leder den franska skytteligan med tolv mål på elva spelade matcher, hade fått problem i en vad i samband med kollisionen.

– Ibra har ont, men vi ska göra tester i eftermiddag, sa Carlo Ancelotti på presskonferens i går, men Ibrahimovic fanns med i truppen till kvartsfinalen i ligacupen mot Saint-Etienne som släpptes senare på dagen.

Ligacupen är långt ifrån den mest prestigefyllda turneringen i fransk fotboll, och när PSG spelade åttondelsfinal mot Marseille senast fanns Zlatan också med i truppen, men såg senare matchen från läktaren.

Med på planet

Det lär inte bli fallet i dag. Enligt uppgifter till Sportbladet fanns Ibrahimovic med på planet som flög laget till Saint-Etienne redan i går, för att ta revansch på ett Saint-Etienne som slog PSG i Paris i ligan för bara tre veckor sedan.

– De förtjänade segern då. Saint-Etienne är i mycket bra form, det kommer att bli svårt att slå dem, men vi vill vidare och jag kommer att mönstra det bästa laget, säger Ancelotti.

Zlatans medverkan lovar gott för den som tittar på statistiken. I år har PSG fortfarande inte vunnit en match utan svenskens deltagande i ligan, på de tre matcher Zlatan har missat har laget kammat ihop två oavgjorda matcher och en förlust. Enda segern utan Ibrahimovic kom just i ligacupen mot Marseille den 31 oktober. Samtidigt har den enda förlusten med Zlatan på plan kommit mot just – Saint-Etienne.

Matchen sänds 21.00 i TV4 play premium

FAKTA

PSG i Ligue 1

…med Zlatan:

11 matcher

7 segrar

3 oavgjorda

1 förlust

Poängsnitt: 2,18

…utan Zlatan:

3 matcher

0 segrar

2 oavgjorda

1 förlust

Poängsnitt: 0,66