”Zlatan, en besvikelse”

1 av 8
Zlatan får bara en 3:a i betyg av Le Parisiens läsare efter matchen mot St. Etienne.
FOTBOLL

SAINT-ETIENNE. PSG åkte ur ligacupen efter avgörande på straffar mot Saint-Etienne.

Zlatan Ibrahimovic på topp satte sin, men hade före det flera lägen att avgöra under ordinarie matchtid.

I dag får han snåla omdömen i fransk press. ”En besvikelse”, skriver Le Parisien.

När den dramatiska uppgörelsen i franska ligacupens kvartsfinal till slut såg Saint-Etienne vinna på straffar var det Thiago Silva, Milan-värvningen som kom tillsammans med Zlatan Ibrahimovic från klubben i somras, som stod som ensam syndabock, efter att ha missat sin straff.

Zlatan Ibrahimovic satte PSG:s första, framburen av en dånande ljudkuliss av busvisslingar från Saint-Etiennes hemmapublik.

Men Ibrahimovic hade flera lägen att avgöra matchen tidigare, inte minst när han kom ensam med motståndarnas storspelande målvakt Stéphane Ruffier i 13:e minuten, och därefter i första förlängningskvarten då Ezequiel Lavezzi snodde åt sig en slarvig bakåtpassning från motståndarnas backlinje och passade Zlatan som var ensam med målvakten, men som tappade balansen och inte fick iväg något avslut.

”Fick inte Saint-Etienne att vackla”

I dag är franska tidningar föga imponerande av svenskens insats. L'Équipe ger Zlatan en fyra av tio i betyg och skriver ”svensken fick inte Saint-Etienne att vackla vid något av sina skottlägen, och ännu mindre vid sina frisparkar”.

L'Équipe motiverar betyget: ”Han värmde upp Ruffiers målvaktshandskar, förlorade duellerna med honom, slog frisparkar i muren och klackade utanför mål”.

”Svensken föll tillbaka i banan, utan att det hade någon inverkan på matchen. Han förlorade tre dueller med Ruffier, slog två frisparkar i muren. En besvikelse” skriver Le Parisien om Zlatan och ger honom 4,5 i betyg.