Zlatan: ’Vad är det här för skitpassning?’

Skrämmer lagkamraterna med sina utskällningar – men Ancelotti står bakom sin stjärna: ”Förebrår aldrig Zlatan”

FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovics gester på planen har ­undgått få. Allra minst lagkamraterna.

I dag skriver tidningen Le Parisien att Ibras utskällningar fått konsekvenser hos lagkamraterna både på och utanför planen.

– Alla sänker blicken i närheten av Zlatan, säger en klubbkälla till tidningen.

Foto: AP, Getty
gester Zlatan Ibrahimovic utskällningar har fått konsekvenser hos lagkamraterna både på och utanför planen.

När kvartsfinalen i franska ligacupen mellan Paris Saint-Germain och Saint Etienne gick till straffar i tisdags satte Zlatan Ibrahimovic den första.

Under de föregående 120 spelade minuterna hade Zlatan haft flera lägen att göra mål och ännu fler tillfällen att gestikulera missnöjt till sina kamrater. Svensken har blivit känd som en spelare som ”skäller och ger order på planen” i Frankrike, och i dag publicerar tidningen Le Parisien uppgifter inifrån klubben som säger att Zlatan Ibrahimovics viftande och skrikande på lagkamraterna när de slår en dålig passning eller missar en markering gjort att några känner sig hämmade i svenskens närhet.

”Skitpassning”

”Beroende på vilket ­humör Ibrahimovic är på kan reaktionerna bli olika: En svart blick mot Nene, en uppgiven gest mot ­Armand, eller en förolämpning mot Maxwell efter en dålig bollbehandling. I början av ­säsongen var det Blaise ­Matuidi som oftast blev uppläxad. ’Vad är det här för skitpassning?’ gormade Zlatan till mittfältaren” skriver Le ­Parisien.

– Zlatan Ibrahimovics rätt att reagera hämmar och skrämmer medspelarna, ­säger franska Canal Plus-­ankaret Patrick Guillou till Le Parisien, som också hänvisar till Milan-spelaren Stephan El Shaarawys ­intervju med en italiensk tidning:

– Hemligheten med Zlatan är att passa honom bollen, annars börjar han skälla, ­säger El Shaarawy.

I veckan uppgav tidningen L’Équipe att Zlatan efter första halvleken mot Troyes förra helgen ska ha utbrustit ”till och med mina söner spelar bättre än er!” till lagkamraterna, varav ingen svarade på svenskens utfall.

Samtal på tu man hand

Le Parisien skriver att ­tränaren Carlo Ancelotti hittills inte signalerat mot Zlatan Ibrahimovics beteende under några matcher hittills under säsongen och en spelare i laget berättar för Le Parisien:

– Tränaren förebrår aldrig Zlatan i omklädningsrummet, men de har ofta samtal på tu man hand. Kanske säger han andra saker till honom då, säger en spelare i laget till Le Parisien.

Med Zlatan Ibrahimovics enastående facit i Frankrike, där han hittills gjort 14 mål på 17 matcher, har hans viftande på planen inte uppmärksammats förrän alldeles nyligen, men en klubbkälla säger till Le Parisien:

– Alla sänker blicken i hans när­varo.

Zlatans stormiga vecka

Utskällningen

Trots torftigt spel ledde PSG med 1-0 i halvtid i hemma‧mötet med Troyes i lördags. Publiken hade visat sitt missnöje och enligt L’Équipe ska han ha gått in och omklädningsrummet och höjt rösten mot lagkamraterna:

– Till och med mina söner spelar bättre än ni.

Enligt L’Équipe var det ingen av spelarna som replikerade. I stället gick laget ut och lekte hem en 4–0-seger där Zlatan gjorde två, och spelade fram till två mål.

Utslagningen

Bortamatch mot Saint-Etienne i kvartsfinalen av den franska ligacupen. Publiken buade varje gång Zlatan rörde bollen och atchen var mållös efter full tid och förlängning och trots att Zlatan satte sin straff slogs PSG ut efter att Thiago Silva missat sin. Under ordinarie speltid hade Ibra missat två rena frilägen och dagen efter matchen var omdömena i fransk press minst sagt ljumna.

”En besvikelse”, skrev till exempel Le Parisien.

Uthängningen

I dag publicerar den franska tidningen Le Parisien uppgifter inifrån PSG som säger att lagkamraterna är rädda för sin svenske superstjärna. ”Alla spelare sänker blicken i hans närvaro, säger en källa till tidningen.

Hans vilda gestikulerande vid missade passningar av medspelare avhandlas i artikeln.

– Hans sätt att reagera hämmar och skrämmer medspelarna, säger journalisten Patrick Guillou till tidningen.