”Mancini vill ha in Zlatans vinnarattityd”

Uppgifter till Sportbladet: City-tränaren vill återförenas med Ibrahimovic

Jagad Zlatan Ibrahimovic dominerar i en ny klubb och liga. Nu uppges Roberto Mancini vilja värva svensken till Manchester City.
FOTBOLL

Manchester City är ­intresserat av Zlatan.

Det uppger flera källor för Sportbladet.

– Mancini vill ha in Ibras vinnarattityd, säger en italiensk vän till City-tränaren till Sportbladet.

Målen mot England, inte minst det sista.

Den lysande inledningen i Frankrike där han bär ännu ett lag och dominerar i ännu en liga.

Samt Citys egna misslyckande i Champions League.

Allt ovanstående uppges ha öppnat för ett nyväckt intresse hos Roberto Mancini för Zlatan Ibrahimovic.

– Mancini känner att något måste ändras i laget. Man måste få in rätt vinnarmentalitet och det har Ibrahimovic, säger en kontakt.

’Alltid uppskattat Ibra’

Personen, som bor och jobbar i Italien, är sedan många år tillbaka bekant med Mancini och har tidigare spelat med denne.

Redan för ett och halvt år sedan, liksom inför denna säsong, placerade rykten Zlatan i Manchester City. Inget konkret intresse fanns dock då. Roberto Mancini trodde på sin trupp och tyckte att Zlatans ålder, skyhöga lön och stundtals svårhanterliga personlighet talade emot honom.

– Samtidigt har Roberto alltid uppskattat Ibra som spelare, säger den italienska kontakten.

Imponeras av honom

Redan år 2006, när Zlatan kom till Inter, sade Mancini till Sportbladet:

– Han kommer att bli världens bästa spelare en dag.

Efter höstens motgångar och ännu ett misslyckande med att ta sig vidare i Champions League vill Mancini få in ännu mer erfarenhet och vinnarmentalitet i laget.

– Alla som känner Mancini vet vilken vinnarskalle han är. Och han har imponerats av hur Ibra klarat bytet till en ny liga. Visst, franska ligan är inte Premier League. Men Zlatan visar att han är bäst, att han är för bra för Frankrike, säger kontakten i Italien.

En annan person i Mancinis närhet uppger också att den italienske tränaren svängt i sin uppfattning kring Zlatan.

– Han tycker att Ibra mognat mycket och Mancini var väldigt imponerad av hans uppvisning mot England för kom igen, ert landslag är ju inte direkt något att skrämma folk med, säger källan.

Kommer förneka

Enligt Sportbladets uppgiftslämnare vill Mancini nu försiktigt och diskret sondera terrängen, via ombud, för att utröna om Zlatan trivs i PSG och om han skulle tänka sig en flytt till England inför nästa säsong.

– Men utåt kommer Mancini officiellt att förneka allt intresse hela vägen ända tills något eventuellt blir klart i sommar. Dessutom hänger ju en eventuell affär på att Mancini själv inte blir av med jobbet som tränare, han sitter ju inte helt säkert och det vet han, säger en av kontakterna.