Pressad Ancelotti höll presskonferens

Foto: SCANPIX
Carlo Ancelotti.
FOTBOLL

PARIS. Carlo Ancelotti har kniven på strupen – och inga problem att erkänna PSG:s svåra situation.

– Det är normalt att vi får kritik, säger lagets tränare inför mötet med Porto i Champions League.

På en av årets mest välbesökta presskonferenser på Parc des princes svarade Carlo Ancelotti tålmodigt på frågor från ett sextiotal journalister på måndagen.

Samma dag hade flera franska tidningar rapporterat om att PSG tagit kontakt med både José Mourinho och Pep Guardiola som tänkbara ersättare till italienaren, vars poängtapp i ligan på slutet gjort att PSG befinner sig på fjärde plats i tabellen, fem poäng bakom ledande Lyon.

”Alla är besvikna”

– Alla i PSG är besvikna och ledsna över att vi inte gjort det bra i början av säsongen, vi är fem poäng bakom Lyon och vi är ledsna för det. Men alla är säkra på att saker och ting kommer att förändras, säger Ancelotti, som pekar på två skäl att vilja vinna matchen mot Porto i morgon:

– Dels för att bli etta i gruppen och få bättre motstånd i åttondelsfinalen, dels för att...det är ett bra tillfälle för spelarna att visa vad de kan inför en stor klubb som Porto, en chans att glömma förlusten mot Nice (i helgen, 1–2) och få bättre självförtroende.

Carlo Ancelotti, som tränat klubbar som Chelsea och Milan tidigare, menar att pressen alltid finns där.

”Inte svåraste stunden”

– Det här är inte den svåraste stunden i min karriär, vi är vana vid att alltid jobba under press. Jag tycker att kritiken vi fått till viss del är rättvis, vi är ledsna över förlusten i helgen, men jag tror att spelarna kommer att vara väldigt motiverade att vinna imorgon, säger Ancelotti.

Matchen mot Porto i morgon tisdag blir direkt avgörande för vem som vinner Champions League-gruppen. PSG behöver ta tre poäng för att bli etta och därmed få lottas mot en annan grupptvå i åttondelsfinalen, samt få fördelen av att spela returmötet på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM