”Zlatan har en del svårigheter just nu”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kritiserades hårt efter matchen mot Lyon i helgen.

Nu medger PSG:s tränare Laurent Blanc att den stora stjärnan, precis som hela laget, är inne i en problematisk period.

– Spelaren Zlatan har en del svårigheter just nu och vår roll är att hjälpa honom och ge honom de bästa förutsättningarna, säger Laurent Blanc.

Det blåser kalla vindar kring Paris Saint-Germain. Förra veckan avslöjade de franska tidningsjättarna L´Equipe och Le Parisien att det fanns en spricka inom laget.

Båda tidningarna slog fast att gruppen var splittrad, att tränaren Laurent Blanc var misstrodd och att vissa spelare kände att den svenska stjärnan Zlatan Ibrahimovic och hans vänner särbehandlades.

Efter insatsen mot Lyon i söndags, den slutade oavgjort, fick lagets svenska stjärna stark kritik i fransk media.

När Laurent Blanc i dag mötte pressen för en inplanerad presskonferens, PSG möter Caen i morgon, fick han bland annat svara på frågor kring just Ibrahimovic.

Blanc inledde med att poängtera sin roll i sammanhanget.

– Ni gör ert jobb, min roll är inte att kommentera allt ni skriver. Jag har en roll att förbereda laget så bra som möjligt, det är inte enkelt i Paris eller i någon annan klubb heller, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid sagt att Zlatan, och det vidhåller jag, är en viktig spelare i gruppen, en ledare för Paris Saint Germain. Och med det sagt så stoppar jag där.  Det ni säger och påstår är kanske sant, eller inte. Jag vet inte. Det som intresserar mig är Ibra spelaren.

”Händer i andra klubbar också”

– Spelaren Zlatan har, han också, en del svårigheter just nu och vår roll är att hjälpa honom och ge honom de bästa förutsättningarna, säger Laurent Blanc.

En del av kritiken efter matchen har handlar om varför Blanc inte bytte ut Ibrahimovic, och även det gav en samlad Laurent Blanc svar på.

– Det är en av lagets stora spelare. Det händer i andra klubbar också att man inte byter ut betydelsefulla spelare. Zlatan byter sällan, det vet ni. Det är en spelare som är motiverad att spela varje match. När han gör mål gör han fler, säger Blanc.

Frågor kring hans egen framtid kom aldrig under presskonferensen.

Leonardo kan återvända

Men spekulationerna i media är många.

Enligt L´Equipe ska den kommande veckans resultat mot SM Caen (i morgon), Toulouse och Barcelona i Champions League vara avgörande och den tilltänkta ersättaren är Leonardo, tidigare sportchef som uppges vara aktuell för en återkomst i klubben.

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi har dock efter Lyon-matchen i helgen (oavgjort) förnekat att Laurent Blanc är på väg bort.

ARTIKELN HANDLAR OM