Zlatans liv blir dokumentär

PSG-stjärnan: ”Min personliga tillbakablick”

1 av 70
FOTBOLL

Efter succéboken ”Jag är Zlatan” sänds nu en dokumentär om vår svenske fotbollsstjärna.

Filmen heter ”Från Rosengård med mer än ett mål”.

”Hoppas att den kan visa alla ni ungdomar som kämpar för att nå sina mål, att allt är möjligt”, skriver Zlatan i sin app.

I boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” har han berättat om sitt liv och sin karriär. Efter mötet med Estland antydde anfallaren att det fanns mer att berätta.

”Jag är mycket stolt”

Landslagskaptenen har spelat in en dokumentär, som kommer att sändas i två delar. Den första delen sänds i Kanal 5 den 8 oktober klockan 20.00 och den andra 13 oktober klockan 20.00.

”Min personliga tillbakablick över de 50 mer eller mindre osannolika målen jag gjort i det Svenska Fotbollslandslaget och därmed slagit det 82 år gamla målrekordet. Jag är mycket stolt över mitt rekord i landslaget och hoppas att den här dokumentären kan visa alla ni ungdomar som kämpar för att nå sina mål, att allt är möjligt”, skriver han i sin app.

Slog målrekord för en månad sedan

Filmen fokuserar på Zlatans uppväxt, drivkraften att bli en av de största, kampen mot rasism och Sven Rydells 82 år gamla målrekord, som han slog för en månad sedan.

– Det här är berättelsen om hur ett 82-årigt svenskt målrekord kunde slås, och om den exceptionelle och karismatiske idrottsman som gjorde det. Det var Zlatan som födde idén att göra den här dokumentären och vi tillbringade många timmar tillsammans för att sätta ambitionen. Producenten och regissören Tomas Axelsson har tagit måldokumentären till en helt ny nivå. Mycket tack vare en enastående insats från far och son Ibrahimovic. Jag är stolt och tacksam över slutresultatet, säger Calle Jansson, exekutiv producent för dokumentären och kanaldirektör på SBS Discovery TV i ett pressmeddelande.

Vi får också se Zlatans pappa, Sefik Ibrahimovic, intervjuas.

– Jag kan inte beskriva vilken support han är, jag får tårar nu också när jag berättar, säger Zlatan i trailern.

Zlatans egen idé

I dokumentären medverkar bland andra världsstjärnor som Patrick Vieira, Thiago Silva, Olof Mellberg, Carlo Ancelotti och Henrik Larsson.

– Idén till den här dokumentären kom från Zlatan själv.  Och jag som känner honom sedan länge har sällan sett honom så ärlig och öppenhjärtig i ett liknande medialt sammanhang. Zlatan har själv sett den och är mycket nöjd med resultatet, säger Lars Richt, landslagschef.

ARTIKELN HANDLAR OM