Zlatan skyddas kring hemmet i Paris

Extrainsatt säkerhet från franska storklubben

1 av 2
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Paris.

Tillsammans med en handfull andra PSG-stjärnor skyddas han runt sitt hem av extrainsatt säkerhetspersonal, uppger l’Equipe.

Enligt Fotbollskanalen var det Zlatan själv som bad om extra skydd.

Efter den tragiska terrorattacken mot Paris i förra veckan är stjärnorna i fotbollsklubben Paris Saint-Germain – Zlatan Ibrahimovic inkluderad – tillbaka i den franska huvudstaden för att försöka återvända till vardagen med ligaspel.

”Det är självklart”

Flera av spelarna har uttryck en oro under den gångna veckan och i dag rapporterar l’Equipe att klubben höjer säkerheten på flera nivåer. Zlatan Ibrahimovic, tillsammans med bland andra David Luiz och Thiago Silva kommer framöver att ha säkerhetspersonal vid sina hem.

– Om en spelare vill ha skydd eller terapi är det självklart att klubben erbjuder det, säger en person inom klubben till tidningen.

Fotbollskanalen uppger under fredagsförmiddagen att det var Zlatan själv som i onsdags bad om den ökade säkerheten vid sitt hem.

Framöver kommer även klubbens träningsanläggning att skyddas av tio beväpnade säkerhetsvakter.

”Kommer att scannas”

PSG spelar bortamatch mot Lorient i helgen och när laget flyger i morgon kommer säkerhetskontrollerna att vara grundliga:

– Allt bagage och väskor kommer att scannas, säger en flygplatskälla till l’Equipe.

På plats i staden har man hyrt ett helt hotell – som även kommer att bevakas av lokal polis.

I nästa vecka väntar en ny tuff utmaning när PSG reser till Malmö för match mot MFF i Champions League.

”Zlatans återkomst till sin hemstad har nu adderat ett möjligt terroristhot som tas på högt allvar av lokala myndigheter”, skriver l'Equipe.