”Det är den största klubben i världen”

Zlatans hyllning till nye Real Madrid-tränaren

1 av 2 | Foto: TT
Zidane och Zlatan på Ballon d'Or-galan.
FOTBOLL

Zinedine Zidane är ny tränare i Real Madrid.

Ett bra val, anser Zlatan Ibrahimovic.

– Om det finns någon som förstår sig på fotbollen så är det han, säger svensken till BeIn Sports.

Zinedine Zidane fick en smakstart på sitt nya liv som huvudtränare för Real Madrid när den spanska storklubben körde över Deportivo La Coruna hemma på Santiago Bernabeu 5-0.

Den franska legendaren ersatte sparkade Rafa Benitez förra veckan och hans första erfarenhet som tränare för ett seniorlag blir en av de tuffaste inom världsfotbollen.

En man som tror på Zidane är Zlatan Ibrahimovic.

”Om han får tid...”

I en intervju med BeIn Sports hyllas fransmannen av PSG-stjärnan.

– Det är svårt att inleda tränarkarriären i Real Madrid eftersom det är den största klubben i världen. Men jag kan se honom uträtta stora saker, säger svensken enligt So Foot.

Under den aktiva karriären spelade Zidane fem säsonger för Juventus innan han anslöt till Real Madrid sommaren 2001.

– Som en spelare hade han allting; mentaliteten, tekniken och en bra omgivning. Om det finns någon som förstår sig på fotbollen så är det han. Om han får tid kommer han att vara framgångsrik, säger Zlatan.

Och Zidane gillar Zlatan

Efter att Zidane lade skorna på hyllan sommaren 2006 har han jobbat inom Real Madrid, och han kommer senast från tränarjobbet i klubbens B-lag, Castilla. I somras hyllade han Zlatan i en intervju med Goal:

– Han har ett ego, men på planen beter han sig som en mästare. Det är en del av hans karaktär. Jag känner inte Ibrahimovic, men alla lag behöver spelare av hans karaktär, sa Zidane bland annat.