”PSG kan straffas av franska ligan”

Trezeguet varnar: Är för överlägsna

1 av 2
FOTBOLL

Ingen förlust sedan november och 20 segrar på de 21 senaste matcherna.

Legendaren David Trezeguet hyllar nu PSG men varnar också klubben.

– Ligan kan straffa dem i Champions League, säger 38-åringen.

David Trezeguet har i samband med lanseringen av sina nya självbiografi ”Bleu ciel” (Blå himmel) gett en intervju med franska Le Parisien. Där hyllar legendaren Paris Saint Germain och sin lagkamraten från tiden i Juventus Zlatan Ibrahimovic.

”Ligan straffar dig”

– Han är en av de spelarna, tillsammans med (Zinedine) Zidane och (Alessandro) Del Piero som imponerade på mig rent tekniskt. Speciellt när du har i åtanke att han är stor som ett berg. Då (2004-2006) spelade han som en kompletterande anfallare och det var först efter han utvecklade sin målfarlighet. Men han älskade att både ge och ta emot smällar och det gjorde honom starkare, säger Trezeguet.

Samtidigt varnar Trezeguet nu PSG för att de är på väg att bli för överlägsna. Laget leder just nu franska ligan med 24 poäng (!) efter 25 omgångar och den bristande konkurrensen kan enligt 38-åringen försvåra klubbens möjligheter att utvecklas till en vinnande kraft även i Champions League.

– Ibland straffar ligan dig. Det gav Juventus ett handikapp, inte förra säsongen men de två dessförinnan. I dag tvingar Napoli Juventus att höja sin nivå och prestera genom hela säsongen. Real Madrids styrka har tagit Barcelona dit de är och detsamma gäller med Messi och Ronaldo.

”Är en unik fotbollsspelare”

PSG möter Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal med första matchen den 16 februari. Skulle fransmännen inte lyckas i år tror Trezeguet ändå att Zlatan får fler chanser. För enligt 38-åringen borde den fyra år yngre svensken kunna förlänga det utgående kontraktet med PSG.

– Vi talar ofta om Zlatan och jag känner att han fortfarande har hungern efter att vinna allt. Han är en unik fotbollsspelare. Du kan se att han fortfarande utvecklar sitt spel och vet hur han ska agera på planen så jag är inte förvånad över att han så sällan blir skadad. Jag tror att han kan fortsätta. Dessutom trivs han i Paris, står väldigt nära presidenten och har stor respekt för ”Lolo” (tränaren Laurent Blanc).