”Zlatans ögon var svarta av ilska...”

Händelserna efter skandalen: Zlatans fråga Första samtalet Talet till truppen

1 av 2 | Foto: Stefan Mattson
Zlatan fick videon översatt dagen efter.
FOTBOLL

Serge Aurier hånade sin tränare och häcklade sina lagkamrater offentligt.

Nu avslöjar RMC händelserna bakom kulisserna efter skandalen som skakat PSG.

Bland annat om Zlatan Ibrahimovics tills nu okända reaktion.

Det var via videotjänsten Periscope som Serge Aurier, i en chatt med PSG-supportrar, hånade sina lagkamrater. Tränaren Laurent Blanc samt spelarna Zlatan Ibrahimovic, Ángel Di María och Salvatore Sirigu var några av de försvararen gick hårdast åt.

Nu berättar franska RMC om händelserna bakom kulisserna i PSG efter att skandalen briserat.

Zlatan: Vad tänkte han?

Representanter för klubben försökte nå presidenten Nasser Al-Khelaifi under hela natten mellan lördag och söndag efter att videon läckt ut men först fått tag på klubbägaren vid sjutiden på morgonen. En timme senare kontaktade den rasande presidenten sitt team för att tackla krisen.

En av de som kopplades in omgående var lagchefen Olivier Letang som fick i uppdrag att kontakta Aurier.

– Serge, bry dig inte om att komma in till Camp des Loges (träningsanläggningen) i dag, var det tydliga budskapet till 23-åringen.

Senare på förmiddagen anlände spelartruppen till anläggningen. Flera hade då redan sett videon men enligt RMC var Zlatan Ibrahimovic en av personerna som informerades först på plats. Zlatan ska inte ha visat någon reaktion när han fick videon översatt för sig men vände sig senare till vännen Maxwell med orden:

– Hur kan Serge säga så här offentligt? Vad tänkte han egentligen?

När Zlatan fick höra orden om sig själv i videon, bland annat en bildlig beskrivning av att 34-åringen har så mycket makt i klubben att tränaren Laurent Blanc utför sexuella tjänster för honom, så ska Ibrahimovic enligt RMC ha stått blixtstilla utan att reagera men med ögonen mörka av ilska.

Spelaren: Vi var chockade

Även mittfältaren Thiago Motta och målvakten Salvatore Sirigu ska ha tagit illa vid sig av videon. Den senare uppges ha sagt till en person i sin närhet att han planerar att konfrontera Aurier.
– Vi var chockade. Stämningen i omklädningsrummet var fruktansvärd. Ingen snackade som vanligt. Vi tittade bara på varandra och undrade hur en av oss, en kille vi träffar varje dag, kunde säga sådana saker. Och framförallt hur han kunde tappa allt sådär. Det var en känsla av svek och skam för en kille som var väldigt uppskattad i omklädningsrummet, säger en anonym spelare till RMC.
Efter den lugna söndagsträningen samlade Olivier Letang truppen och bad spelarna att tillfälligt släppa tankarna på Aurier.

– Serge gick för långt. Det är oacceptabelt och oförlåtligt och ingen har rätt att offra gruppen på det sättet. Ingen får gå emot klubben, tränarna och sina lagkamrater. Ni ska veta att Serge kommer få känna av konsekvenserna av sitt handlande men jag ber också er om en sak: fokusera på matchen mot Chelsea. Den här händelsen får inte distrahera er, sa Letang bestämt.

PSG ställs på tisdagen mot Chelsea i den första av två åttondelsfinaler i Champions League.