Italienska experter: ”Hit flyttar Zlatan”

”En återkomst till Milan hade varit fantastisk, även för Zlatan”

FOTBOLL

I sommar går Zlatan Ibrahimovics kontrakt med PSG ut och rykteskarusellen är redan i gång.

Sportbladet frågade sju italienska experter, och en supporter, om svenskens framtid.

– Milans dörrar är alltid öppna för Ibra, säger Gazzettans transferexpert Carlo Laudisa.

Carlo Laudisa, transferexpert Gazzetta dello Sport:

– Milans dörrar är alltid öppna för Ibra. Berlusconi pratade väl om honom även häromdagen. Men det är ändå svårt, det är för tidigt att säga nu, allt beror på om det kommer nya pengar och om man tar en CL-plats.

– Napoli skulle vara något storslaget för alla parter. Men De Laurentis brukra investera yngre spelare. Jag tror att Zlatan väntar och ser alla anbud och sen väljer han och Raiola noga. Jag utesluter inte att han stannar i Paris heller. Det vore synd om han gick till USA redan nu, det är han för bra för.

Marco Pasotto, Milan-expert Gazzetta dello Sport:

– Jag ser det som mycket svårt att få se Zlatan i Italien igen. I alla fall om han ska behålla den lönen. Ingen italiensk klubb kan och vill betala den lönen för en spelare i den åldern.

– En återkomst till Milan hade varit fantastisk, även för honom, han ville ju aldrig lämna klubben. Men det vore närmast omöjligt. Hittills har vi inte sett några pengar från Mr Bee och jag vet inte om de någonsin kommer. Det skulle vara om någon annan investerar. Personligen ser jag gärna Zlatan i Premier League och se om han klarar tempot – och journalisterna!

Andrea Elefante, Inter-expert Gazzetta dello Sport:

– Det var en fantastisk tid med Zlatan i Inter. Men han har nya mål i karriären och livet nu, jag tror att han hamnar i USA redan nu eller varför inte Qatar. Inter har för stora ekonomiska problem för att kunna köpa en så dyr spelare i den åldern. Och den Ibra jag känner är en person som ser framåt, som vill ha nya utmaningar.

Mirko Graziano, Juventus-expert Gazzetta dello Sport:

– Jag tror inte att Zlatan återvänder till Italien.

– I Juventus blickar man framåt, han är fantastisk men för gammal nu. Jag tror på PL, den enda erfarenhet han saknar. United, Tottenham eller Liverpool. Eller Bundesliga kanske.

Francesco Montanari, reporter på Ilveromilanista.it:

– Om han vill stanna i Europa tror jag på någon av de större engelska klubbarna, för att få vinna även i PL. Jag skulle vilja se honom i Milan igen. Förra sommaren fanns en kontakt och många hoppades. Om Milan vill bli en toppklubb igen behöver man en spelare som Zlatan, även för sin marknadsföring. Berlusconi har insett att det var ett misstag att sälja honom. På den nivå serie A är nu kan jag se Ibra spela här i tre, fyra år till.

– Det kommer att bli en glödhet transfersommar och många Milan-fans har sett andra stora spelare komma tillbaka som Gullit, Shevchenko och Kaká. Så man hoppas.

– Alla våra läsare och Milan-fans följer allt om Zlatan, det räcker med en liten nyhet för att tusentals personer ska börja skriva om det i sociala medier.

Antonio Vitiello, reporter på Milannews.it:

– Ibra kommer att vara sommarens stora följetong på transfer-marknaden! Jag tror inte på Kina. Det blir att han stannar i Paris eller USA, Man United (om Mourinho kommer) eller Milan.

– Allt kan hända i fotbollen och Galliani och Raiola har en bra relation. Det kommer att bero på vilka erbjudanden Zlatan får. Ibra är ännu enormt älskad i Italien. Så fort den här säsongen är över det kommer att vara sida upp och sida ner, varje dag, om hans flytt. Vi skriver om Zlatan nu, minst en gång i veckan, han är ännu kvar i Milan-fansens hjärtan.

Marco Nosotti, expertkommentator Sky Italia:

– I Italien vore Milan det mest troliga, även om man inte har råd med den lön han har nu. Men det känns inte troligt. Men i Milan skulle han bli kung igen och hans agent Raiola och Galliani är tajta vänner.

– Napoli skulle kunna bli något, president De Laurentis kan vilja försöka med honom, om man inte vinner något alls denna säsong. Stadens värme och passion skulle explodera om Zlatan kom dit.

– Men då måste Higuain försvinna till Chelsea eller Bayern. Och det är inte omöjligt.

– Kanske stannar han i PSG, i slutändan tror jag han hamnar i USA.

Alan Colombo, Milan-supporter:

– Zlatan är fotbollens gud. Jag har aldrig älskat en spelare så, vid sidan om Van Basten och Kaka. Även om han bara var i Milan i två år är han en del av vår historia. Vi väntade honom redan 2006, han borde valt oss då så hade han fått vinna Champions League! Zlatan ÄR fotbollen, de som inte älskar honom älskar inte fotboll. Han är en av historiens fem största spelare.

– Att vi sålde honom är ännu ett öppet sår. Efter det började vår nedgång, Milans. Jag har aldrig riktigt trott på att han skulle återvända. Nu är han 34 år och är i superform så jag tror att han satsar på en flytt dit han kan vinna Champions League. För MLS finns det tid! Jag tror mest på Premier League eller Real Madrid.

– Jag tackar honom för allt han gett oss!

ARTIKELN HANDLAR OM