Mellberg kan se fram emot sambalir

Brassen Zico ny tränare i Olympiakos

FOTBOLL

Om Olof Mellberg funderar på att slå långbollar bör han nog tänka om.

Ny tränare i Olympiakos är nämligen ingen mindre är brassen Zico, 56.

– Om jag ska vara ärlig vet fortfarande inte vad som händer, säger Olof Mellberg.

Foto: AP
Zico.

Temuri Ketsbaia fick sparken i tisdags. Bara timmar före onsdagens Champions league-match hemma mot holländska AZ Alkmaar gjorde grekiska Olympiakos klart med en ny tränare.

Den tidigare brasilianske landslagsspelaren Zico, 56, har skrivit på ett tvåårskontrakt, och behövde bara gå arbetslös i sex dagar efter att ha fått sparken som tränare för CSKA Moskva förra veckan.

”Ville vinna för fansen”

Olympiakos vann med 1–0 mot Alkmaar efter segermål av Vasilis Torosidis i 79:e minuten.

– Vi spelare pratade mycket, både före och under matchen, om att hjälpas åt som ett lag – och det gav utdelning. Vi ville verkligen vinna för klubben och fansen, säger Mellberg till goal.com.

Svensken och hans lagkamrater får nu en tränare som är känd för sambafotboll. Zico – som under den aktiva karriären deltog i tre VM-turneringar 1978, 1982 och 1986 – föredrar en teknisk och underhållande fotboll.

Spelarna ovetande

2006 var Zico förbundskapten för Japan under fotbolls-VM i Tyskland och han har därefter tränat turkiska Fenerbahçe och uzbekiska Bunyodkor.

– Jag tror inte att någon av spelarna kände till att Zico skulle ta över. Jag själv hade ingen aning om att vi skulle få en ny tränare så snabbt. Jag vet fortfarande inte vad som händer om jag ska vara ärlig, säger Olof Mellberg som var nöjd efter segern.

– Vi kunde bara koncentrera oss på vår uppgift och det lyckades vi med.