Målvakten besköts under svenskmötet

Mattias Bjärsmyr såg lagkamraten Alexandros Tzorvas bli beskjuten

FOTBOLL

I söndags möttes Olof Mellbergs Olympiakos och Mattias Bjärsmyrs Panathinaikos i ett elektriskt Aten-derby.

Våldsamheterna började långt innan avspark men kulminerade när Panathinaikos grekiske landslagsmålvakt Alexandros Tzorvas under matchen besköts med ett luftvapen.

Matchen spelades på Olympiakos hemmaarena Karaiskakis Stadium och vanns också av hemmalaget med 2–0. Eftersnacket kom inte att handla om att Olympiakos nu tog över ledningen i grekiska ligan från just Panathinaikos – utan det var skandalscenerna före, under och efter matchen som blev det stora samtalsämnet.

Målvakten besköts flera gånger

Avsparken fick skjutas fram en timme efter att Panathinaikos spelarbuss attackerats av över 300 hemmafans. Stökigheterna fortsatte under matchen och eskalerade rejält när Panathinaikos målvakt och Mattias Bjärsmyrs lagkamrat Alexandros Tzorvas flera gånger besköts med ett luftvapen.

"Bjärsa" på läktaren

– Jag fick flertalet skott på ryggen och på benen och såren bekräftar det, säger Tzorvas enligt radiostationen Sentra 103,3.

Bjärsmyr, som inte spelade, fick ta del av ledsamheterna från läktaren.

Olof Mellberg å andra sidan spelade hela matchen.

Åklagare vill åt övervakningsbilder

Ett läkarintyg visar att Alexandros Tzorvas har flera sår på kroppen efter skotten och en åklagare ska nu, enligt nyhetsbyrån AFP, kräva ut övervakningsbilderna från Olympiakos för att kunna avgöra var skotten kom ifrån. Panathinaikos har lämnat in en officiell protest till den grekiska fotbollsligan.

– Det är inte taget från fantasin och vi försöker inte komma med bortförklaringar. På den här arenan och med det här laget händer det saker som för tillbaka fotbollen många år, säger Tzorvas.