Dulee Johnson nära ny klubb

Ser ut att stanna i Grekland

Foto: Foto: CAROLINA BYRMO
Dulee Johnson 2011 fick Dulee Johnson sparken från sin holländska klubb De Graafschap efter att han misstänkts för rattfylla. Enligt uppgifter ska Dulee ha kört omkull en staty i Nijmegen och sedan vägrat att lämna ett alkotest och blodprov, vilket anses lika allvarligt som att köra rattfull.
FOTBOLL

Dulee Johnson är nära att skriva på för en ny klubb.

Sportbladet kan avslöja att den grekiska ligafemman Olympiakos Volos försöker värva den förre AIK-aren.

– Vi har bra valmöjligheter, säger agenten Stelios Vradelis.

Han satt på läktaren när Häcken mötte AIK i veckan men någon återkomst i svensk fotboll är inte aktuell för

Dulee Johnson. I stället har fokus den senaste tiden legat på att hitta en ny klubb i utlandet.

Och nu är det nära.

Enligt Sportbladets uppgifter ligger Olympiakos Volos (som inte ska förväxlas med ligamästarna Olympiakos Piraeus där Olof Mellberg spelar) bäst till för att vinna Johnsons signatur.

Klara för Europaspel

Agenten Stelios Vradelis bekräftar intresset när Sportbladet ringer.

– Det stämmer. Det är ett bra lag som redan är klara för Europa League och går det bra i play off-spelet så går de till Champions League.

– Men det finns fem bra valmöjligheter. Lag i Spanien, Belgien, Cypern och Israel är aktuella. Nu handlar det om att hitta det bästa laget, de bästa pengarna, ja, det alternativet som är bäst helt enkelt.

Vad har Dulee för namn i Grekland?

– Han är en välkänd spelare. Inte som i Sverige, men de vet att han är en bra spelare.

26-åringen, som nyligen bröt sitt sexmånaderskontrakt med andraligalaget Pantetolikos, vill den här gången skriva ett lite längre avtal.

”Behövde träna”

– Inte jättelångt, men ett par år kanske. Förra gången handlade om att hitta en klubb för att få träning och komma igång, det var därför det var ett kort kontrakt, säger Vradelis.

När har ni hittat en lösning?

– I slutet av nästa vecka borde det ha hänt saker.

FAKTA

Turerna kring Dulee

I december fick Dulee Johnson sparken från AIK. Kort därefter skrev mittfältaren på ett halvårskontrakt med det grekiska andraligalaget Panetolikos men tiden där blev heller inte lyckad.

Efter att knappt ha fått spela under de första månaderna hamnade Johnson i konflikt med klubbens ledning. Enligt presidenten Fotis Kostoloulas hade 26-åringen brutit mot en rad interna regler och var därför inte önskvärd i klubben. Till sist bröts kontraktet och Johnson stod därmed utan klubb. Men nu är han, enligt Sportbladets uppgifter, nära ett nytt lag i Grekland – den här gången i högstaligan.

ARTIKELN HANDLAR OM