Efter nazihälsningen – klubben stänger av Katidis resten av säsongen

"Delar därmed ut det hårdaste straffet vi kan"

1 av 6 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Han är redan avstängd på livstid från spel i det grekiska landslaget. Nu har även klubben delat ut sin dom.

Giorgos Katidis stängs av resten av säsongen för nazihälsningen i helgen.

Och i sommar beslutar klubbens styrelse om kontraktet ska rivas.

AEK Atens 20-årige talang avgjorde ligamatchen mot Veria med sitt 2-1-mål och firade med en nazihälsning. Förutom landslagsavstängningen som följde har Katidis tränare Ewald Lienen sågat sin spelare längs fotknölarna och vill inte se honom i AEK-tröjan igen.

– Det är en omogen pojke som lever i sin egen värld. Han lider av total hybris och tror att han är universums mittpunkt, sa Lienen bland annat.

Men Katidis har fortfarande en chans att få spela i AEK Aten igen. Klubben har enligt Nova Sports nämligen beslutat att stänga av honom för resten av säsongen, för att sedan ta ett slutgiltigt beslut kring hans kontrakt först i sommar.

Har ett fyraårskontrakt

"AEK har beslutat att stänga av spelaren till slutet av säsongen, och delar därmed ut det hårdaste straffet vi kan. Huruvida spelaren blir kvar i klubben efter denna säsong kommer att beslutas i sommar då han kommer att ha haft möjligheten att på träning bevisa att hans beteende var ett resultat av omognad. Vidare kommer vi att bedöma om det är möjligt att lyfta avstängningen utan att orsaka negativa effekter inom klubben", skriver klubben i ett uttalande.

Katidis skrev på ett fyraårskontrakt i augusti, men det kan alltså komma att rivas. AEK Aten varit en besvikelse under årets säsong och ligger på en elfte plats i ligan, efter 26 spelade omgångar.