Durmaz show - gjorde hattrick i cupen

Svensken stannar nu i Grekland efter flyttryktena

FOTBOLL

I höstas petad och skadad. Nu äkta hattrick och glädjen tillbaka.

Det har vänt snabbt i Jimmy Durmaz fotbollsliv.

– Jag har hela tiden fokuserat på att spela här och göra mitt bästa, säger han till fotbollskanalen.

Foto: ANDREAS BARDELL, JIMMY WIXTRÖM
För sitt hjärta Jimmy Durmaz.

Den gångna hösten var ingen dans på rosor för Jimmy Durmaz. Han fick ont om speltid i den grekiska storklubben Olympiakos och ryktades bort, samtidigt blev han skadad och borta i mång aveckor. Dåvarande managern Michel placerade svensken i frysboxen, men sedan fick Michel sparken och mycket förändrades.

En ny tränare i Vítor Pereira kom in och trodde på Durmaz, under onsdagskvällen gjorde svensken hattrick och lika många assist.

– Det känns skönt, man vill alltid hjälpa laget på bästa sätt och sedan var det här mitt första hattrick i proffskarriären. Därför var det såklart extra roligt, säger han till fotbollskanalen.se.

Stannar i Olympiakos

För några dagar sedan kunde Sportbladet berätta att fem turkiska klubbar hade lagt bud på den svenske mittfältaren. Men någon flytt verkar nu inte bli av.

– Jag har hela tiden fokuserat på att spela här och göra mitt bästa. Sedan har det varit mycket snack och flera turkiska klubbar som bjudit. Men jag har tränat hårt och riktat in mig på att hitta formen. Och nu i veckan snackade jag med den nye tränaren som var väldigt tydlig. Han berättade att han tycker om mina kvaliteter och sade: "det spelar ingen roll vem som kommer. Du ska vara kvar med mig, jag gillar dig och tänker satsa på dig".

ARTIKELN HANDLAR OM