Budet: 28 miljoner för svenske stjärnan

AVSLÖJAR: Olympiakos nobbar Fenerbahces försök att värva Durmaz

Foto: Foto: TT
Jimmy Durmaz i Olympiakos.
FOTBOLL

Fenerbahce vill förstärka laget med Jimmy Durmaz, 26.

Men svenskens klubb Olympiakos har tackat nej till ett bud på 28 miljoner kronor från den turkiska storklubben, erfar Sportbladet.

– Det känns riktigt bra att Olympiakos satsar på mig, säger Durmaz.

Istanbullaget med de tidigare Manchester United-spelarna Robin van Persie och Nani i spetsen storsatsar för att återta den turkiska mästartiteln och åter komma ut i Champions League inför kommande år.

Jagat Durmaz

Ligasäsongen har startat bra och laget ska spela i Europa Leagues gruppspel under hösten och man är på jakt efter förstärkningar.

Högt på önskelistan har sedan en tid funnits svenska landslagsyttermittfältaren Jimmy Durmaz.

Enligt Sportbladets välinitierade grekiska källor har Olympiakos tackat nej till ett bud på 28 miljoner kronor för Durmaz från Fenerbahce.

– Jag vet att det kommit bud och att det är från stora klubbar. Det känns smickrande, men jag spelar redan i en storklubb och nu har jag startat och spelat 90 minuter i de två första ligamatcherna med Olympiakos.

– Att klubben tackat nej visar också att de verkligen vill satsa på mig, säger Jimmy Durmaz till Sportbladet.

Annorlunda i vintras

Jimmy Durmaz fick sin första säsong i den grekiska mästarklubben sönderhackad av både petningar av dåvarande tränaren Michel och senare av skador.

Att nye tränaren Marco Silva nu tror mycket på den svenske yttermittfältaren bidrar starkt till Durmaz egen vilja att stanna i Grekland:

– Det var annorlunda i vintras. Då var jag beredd att dra vidare. Det är fina klubbar som är intresserade nu, men jag accepterar att Olympiakos säger nej. Jag trivs bra här, säger Durmaz som senare i dag flyger till Stockholm för den svenska landslagssamlingen inför EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike.

Även Durmaz agent, Martin Dahlin, bekräftar de grekiska uppgifterna om budet på Durmaz.

– Jag vill inte gå in på vilka klubbar det varit, men Olympiakos har sagt nej, säger Dahlin.

BILDEXTRA: Följ med hem till Jimmy Durmaz i Aten