Berg stoppas från fransk storklubb

Nobbar bud - begär 55 miljoner kronor för svensken

Foto: Lasse Allard
Berg i EM-kvalet mot Montenegro.
FOTBOLL

Marcus Berg, 29, jagades av flera klubbar under transferfönstrets sista timmar.

Såväl franska storklubben Olympique Marseille som grekiska PAOK har lämnat konkreta bud till Panathinaikos – som har tackat nej.

Den grekiska klubben begär 55 miljoner kronor för svensken enligt Sportbladets initierade källor.

Panathinaikos var för några år sedan nära konkurs. Nu är det grekiska storlaget åter i en tuff ekonomisk situation och behöver få in kapital.

Detta bland annat sedan Panathinaikos under förra veckan mycket överraskande missade Europa Leagues gruppspel efter att man slagits ut av överraskningslaget Qabala.

Enligt uppgifter till Sportbladet behöver Panathinaikos få in motsvarande fem miljoner euro, cirka 48 miljoner kronor, för att balansera ekonomin.

Lagets störste stjärna, svenske Marcus Berg, har därför funnit ute på transfermarknaden.

Ligakonkurrenten PAOK la under dagen ett bud på 19 miljoner kronor på svensken som Panathinaikos tackade nej till direkt.

Har öst in mål

Men senare under måndagskvällen klev franska storlaget Olympique Marseille in i transferdramat och la även de ett konkret bud på Berg.

Sportbladet har fått bekräftat båda buden från initierade källor.

Det är okänt på vilken nivå OM:s bud var, men även detta förslag ska ha avfärdats av Panathinaikos - som enligt Sportbladets uppgifter begär hela 55 miljoner kronor för svensken.

Berg förlängde i vintras sitt kontrakt med Panathinaikos till och med sommaren 2018. Samtidigt fördubblade han enligt Sportbladets uppgifter sin lön till sex miljoner kronor årligen netto.

På två säsonger har Berg gjort 28 ligamål för Panathinaikos och flera större utländska klubbar har visat intresse för honom.

– Dyker rätt klubb och rätt liga upp utesluter jag inte en flytt. Samtidigt har jag varit i en stor liga och en stor klubb tidigare (Hamburg SV). Det är många faktorer som måste stämma. Jag och familjen trivs väldigt bra i Grekland, sa Berg till Sportbladet i början av sommaren i samband med EM-kvalet mot Montenegro.

Med ett begärt pris på över 50 miljoner kronor är det få klubbar som har möjighet att värva Berg. Dessutom stängde en majoritet av transferfönstren vid midnatt.

En liga, där de ekonomiska resurserna finns – Premier League, är dock öppen ytterligare ett dygn.