”Jag har inte hört något från Hamrén”

FOTBOLL

För ett år sedan lämnade han IFK Göteborg.

Jakob Johansson, 25, har blivit en viktig kugge i AEK Aten - men ännu inte blivit kontaktad av svenska landslaget.

– De har inte hört av sig och inte varit nere och sett mig vad jag vet, säger Johansson till gp.se.

Foto: TT

I slutet av 2014 blev det officiellt att Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg för spel i Grekland med AEK Aten. Han skrev på för tre och ett halvt år.

Tre ligamål i höst

Ett år har gått och Johansson har etablerat sig i startelvan. Det har blivit 15 ligamatcher och tre mål den här säsongen.

– Det har funkat bra. Jag spelar hela tiden och har känt stort förtroende från tränarna. När (Gus) Poyet kom in så kände jag att jag var en del av hans planer och det ger självförtroende och gör att man utvecklas, säger Johansson till gp.se.

AEK Aten avancerade från andradivisionen förra säsongen och är tvåa i högstaligan för tillfället, 18 poäng efter Jimmy Durmaz Olympiakos. Förväntningarna på AEK Aten är skyhöga.

”De har inte hört av sig”

Hans insatser på planen har gjort att belgiska Gent, som spelar i Champions League, uppges följa honom noga.

– Det har jag faktiskt inte hört någonting alls om. Jag har bara varit i AEK i ett år och är inte inställd på någonting annat än att jag spelar där också efter januari, säger Johansson.

Han har inte heller hört något från förbundskapten Erik Hamrén.

– De har inte hört av sig och inte varit nere och sett mig vad jag vet, säger 25-åringen.

GP: Hur tänker du kring landslaget?

– Det är inget jag går och funderar på. Mitt mål är att prestera i klubben. Om jag skulle bli aktuell för en landslagstrupp är det bara en bonus. För mig är det här och nu med AEK som gäller.